Kuriak odsudzuje nenávistné útoky voči kresťanom zo strany prispievateľa SME Ondřejíčka

Poslanec NR SR Milan Kuriak odsudzuje množiace sa nenávistné útoky voči kresťanom žijúcim na Slovensku, ako aj proti katolíckej cirkvi.

Rado Ondřejíček. Foto: reprofoto YouTube Rado Ondřejíček. Foto: reprofoto YouTube

Ako príklad týchto útokov poukazuje najmä na činnosť spolupracovníka a publicistu denníka SME Rada Ondřejíčka, ktorý pravidelne svojimi názormi útočí na katolícku vieru a z veriacich ľudí sa vysmieva. Ako príklad jeho netaktného prístupu poslanec poukazuje napríklad na nedávny útok na speváčku Magušinovú, ktorú verejne urážal a vysmieval sa z nej.

Poslanec poukazuje na skutočnosť, že posledné dni Ondřejíček jeho, zástupcov konzervatívnych médií, veriacich politikov, ale aj zástupcov cirkvi posiela do väzenia a tvrdí, že by im mala byť odňatá sloboda.

„Okrem mňa posiela do väzenia kňaza Mariána Kuffu, biskupa Jozefa Haľka, kolegu poslanca Gyimesiho, ale aj ministra práce Milana Krajniaka a redaktorov konzervatívnych médií Štandardu a Postoja,“ poukazuje poslanec.

Štandard sa téme venoval v osobitnom článku.

„Ubehlo pár desaťročí od komunistickej diktatúry, ktorej prívrženci a poskokovia pre vieru v Pána Boha prenasledovali, väznili, mučili a zabíjali nevinných ľudí. Som zhrozený, že mnohí ľudia, kresťanské organizácie, ale aj polícia tieto nenávistné útoky prehliadajú a sú im ľahostajné. To, čo sa deje v súčasnej dobe, je veľmi nebezpečné, pričom z môjho pohľadu ide o novú nebezpečnú ideológiu.“

Poslanec Kuriak týmto verejne vyzýva všetky kresťanské organizácie, veriacich, cirkev a slušných ľudí, aby sa viac vyjadrovali a odsudzovali nenávistné útoky proti veriacim.

Rovnako vyzýva aj denník SME a iné liberálne média, aby odsúdili túto šíriacu sa nenávisť voči jeho osobe a veriacim ľuďom preto, že majú iný názor a hlásia sa k viere v Pána Boha a dokážu sa postaviť za ochranu hodnôt. Poslanec Kuriak zároveň vyzýva pani prezidentku SR, aby aj v tomto prípade zaujala stanovisko a odsúdila stupňujúce sa útoky proti veriacim občanom našej krajiny, ako aj proti občanom, ktorí si ctia a chránia tradičné hodnoty.

Kuriak odsudzuje akúkoľvek diktatúru. Bez rozdielu, či išlo o fašistickú, komunistickú či aktuálne nenávistnú. „Osobitne vyzývam denník SME, aby ukončil spoluprácu s Ondřejíčkom, pretože jeho činnosť je už preukázateľne za čiarou slušnosti voči všetkým ľudom, ktorí majú iný názor, ako je ten jeho.“

Poslanec uvádza, že v poslednom čase pociťuje útoky na svoju osobu od progresívnych liberálov, ktorí na neho útočia, zosmiešňujú ho, urážajú, prekrúcajú jeho slová, ako aj slová iných, ktorí majú iný pohľad a názor ako liberáli. Podľa poslanca táto činnosť hraničí s prenasledovaním a šliapaním po jeho právach a slobode.

https://standard.sk/277495/gyimesi-reaguje-na-ondrejicka-ktory-konzervativcov-posielal-do-basy-kde-sme-sa-to-vlastne-dostali/

Útoky voči kresťanom poslanec pociťuje nielen na Slovensku, ale aj za hranicami. Ako príklad uvádza nedávno schválené uznesenie Európskeho parlamentu, ktoré bolo schválené dňa 20. októbra 2022 a ktoré sa týkalo LGBT komunity, kde sa v časti odôvodnenia toho uznesenia útočilo na cirkev alebo jej predstaviteľov či štatistický údaj z Kanady, kde sa uvádza, že po Spojených štátoch sa aj v Kanade množia zločiny z nenávisti proti katolíckej cirkvi.

Kuriak k týmto snahám uvádza, že z pozície poslanca Národnej rady SR bude aj naďalej zastávať tradičné hodnoty a nezahlasuje za tie návrhy zákonov, ktoré presadzuje liberálne politické spektrum. Pod takými návrhmi má na mysli najmä ohrozenie klasickej rodiny, nazeranie na pohlavie človeka a jeho zmenu či adopciu detí osobami rovnakého pohlavia.

Záverom poslanec odkazuje všetkým, ktorí urážajú veriacich ľudí, že podľa posledného štatistického sčítania na Slovensku sa k nejakej viere hlási dokopy takmer 70 percent obyvateľstva, čo predstavuje väčšinu obyvateľov. 55,76 percenta obyvateľstva sa hlási ku Rímskokatolíckej cirkvi. Táto skutočnosť je dôkazom, že Slovensko je veriaca krajina, či sa to ľudom, ako je aj Ondřejíček, páči, alebo nie.

(tasr)


Ďalšie články