Prispievateľ SME žiada represie proti konzervatívcom. Redakciu Štandardu a Postoja posiela do basy

Spolupracovník denníka SME Rado Ondřejíček otvorene volá po prenasledovaní známych konzervatívcov. Podľa príspevku na Facebooku ich považuje za kriminálnikov, fašistov či homofóbov a viacerých z nich by chcel vidieť za múrmi väznice.

Rado Ondřejíček. Foto: reprofoto YouTube Rado Ondřejíček. Foto: reprofoto YouTube

„Že sa v tejto krajine robí niečo s homofóbiou začnem veriť až vtedy, keď sa Kuffa s Haľkom budú o nesmrteľnosti chrústa baviť na väzenskej cele, Kuriak bude načúvať spoza steny a témou diskusií vo väzenskej jedálni bude, že kam dať Krajniaka s Gyimesim, pretože homofóbno-fašistické krídlo budovy už medzičasom obsadili redakcie Štandardu a Postoja,“ napísal.

Podľa Ondřejíčka už máme platné zákony, pomocou ktorých by sa to dalo docieliť. „Tak ako sa to pomaly začalo aspoň pri rasistoch,“ porovnával s minulosťou.

Foto: Facebook

Rozhneval ho Kuriak

Ondřejíček sa týmto spôsobom vyjadril v reakcii na slová poslanca koaličnej OĽaNO Milana Kuriaka, ktorý napísal, že je homofób a nehanbí sa za to. Rodinu podľa neho tvorí otec, mama a deti.

„S novodobou diktatúrou, extrémizmom a šíriacou sa nebezpečnou diktatúrou nikdy súhlasiť nebudem. Prosím, nebuďte ticho, nebojte sa verejne odsúdiť nenávisť a stupňujúce sa útoky na tradičné rodiny a hodnoty,“ napísal ďalej Kuriak.

Publicista nekonkretizoval, prečo by mala byť kňazovi Mariánovi Kuffovi, biskupovi Jozefovi Haľkovi, poslancom Milanovi Kuriakovi a Györgymu Gyimesimu, ministrovi práce Milanovi Krajniakovi a redaktorom Štandardu a Postoja odňatá sloboda.

Pripomeňme, že Ondřejíček na SME pôsobí pod pseudonymom Cynická obluda. Pre tieto noviny v minulosti sporadicky písal aj komentáre.

https://standard.sk/262922/znama-lgbt-aktivistka-ktora-premierovi-na-proteste-podstrcila-duhovu-vlajku-tuzi-po-pistoli/

Kauza Magušinová

Počas posledných mesiacov a rokov sa Ondřejíček zviditeľnil viacerými kontroverziami. Vlani v novembri napríklad médiá obletel jeho príspevok, v ktorom si na Twitteri vymieňal názory na slovenskú kresťanskú speváčku Simu Magušinovú (rodenú Martausovú) so svojím kolegom Petrom Tkačenkom, komentátorom SME.

„Už niekto napísal hanopis na Simu Martausovú alebo to zas budem musieť urobiť ja?“ pýtal sa Tkačenko. „Ona je kresťanka. Nemal by si sa vysmievať postihnutým,“ odvetil mu Ondřejíček, ktorý sa s odstupom niekoľkých dní napokon ospravedlnil.

https://standard.sk/136949/nesmej-sa-jej-ona-je-postihnuta-krestanka-novinari-sme-urazali-spevacku-magusinovu-a-veriacich/

Ondřejíčkove najnovšie vyjadrenia prichádzajú krátko po tom, ako sa šéfredaktorka SME Beata Balogová posťažovala, že na Slovensku máme „otvorene konzervatívne médiá“. Stalo sa tak počas diskusie šéfredaktorov denníka SME, Denníka N, Aktualít a Investigatívneho centra Jána Kuciaka.

S prosbou o reakciu na slová Ondřejíčka sme oslovili aj Beatu Balogovú. Článok budeme aktualizovať.

https://standard.sk/272881/pisal-by-si-aj-pre-standard/

Ďalšie články