Budajom ocenený bi-gender dídžej kritizuje Matoviča: Premenil sa na nácka ako Fico

Matúš Lenický oceňovaný ako Matia Lenická ministrom životného prostredia Jánom Budajom. Foto: Facebook/Ministerstvo životného prostredia SR Matúš Lenický oceňovaný ako Matia Lenická ministrom životného prostredia Jánom Budajom. Foto: Facebook/Ministerstvo životného prostredia SR

Šéf OĽaNO Igor Matovič sa čím ďalej, tým viac snaží profilovať ako konzervatívny politik a dištancovať sa od dúhových tém.

Potvrdil to aj v piatok, keď uverejnil obrázok svadby dvoch homosexuálov, pričom jeden z nich bol oblečený v svadobných šatách. Pri snímke bol uvedený aj satirický popis „šaty s vlečkou, stříbrem vyšívané, ale princezna to není, jasný pane“, čo je citát z veľmi dobre známej rozprávky Tri oriešky pre Popolušku.

Na Matovičov príspevok zareagoval dídžej B-Complex. Pod týmto pseudonymom sa ukrýva hudobník a aktivista Matúš Lenický, ktorý v súčasnosti vystupuje pod menom Matia Lenická.

Lenický sa od roku 2015 považuje za bi-gender, teda sa prezentuje ako osoba ženského i mužského pohlavia. Okrem toho, že prispieva svojimi textami do médií, sa v novembri zviditeľnil aj cenou, ktorú mu udelil minister životného prostredia Ján Budaj za „občiansku angažovanosť, osobnú odvahu a obhajobu práv menšín“.

https://standard.sk/279196/budaj-pred-ocenenim-bi-gender-didzeja-zmenil-nazov-a-povahu-ceny-ministra/

B-Complex skritizoval Matovičov príspevok a v komentári ho označil za nacistu. Okrem toho ho prirovnal aj k bývalému premiérovi Robertovi Ficovi.

„Najprv sa na nácka premenil Fico a potom Matovič – krásny príklad, ako moc korumpuje,“ napísal Lenický v komentári, ktorý neostal nepovšimnutý.

Exminister financií mu odkázal, že je „strašný trapko“, čím ho zároveň odmietol nazvať ženským rodom, čo je v novodobej terminológii označované ako misgendering. (Napríklad na sociálnej sieti Twitter je takéto konanie považované za nenávistný prejav. Od prevzatia spoločnosti Elonom Muskom sa však špekuluje, že tento prístup bude prehodnotený.)

https://standard.sk/300433/matovic-sa-nahneval-stavia-si-novu-barikadu/

(sak)


Ďalšie články