Keď vstúpite do Perugie, vo vzduchu pocítite vábivú vôňu čokolády. Bola to práve táto neodolateľne lahodná maškrta, ktorá pomohla vytiahnuť z biedy niekdajšiu hladovú dolinu v centrálnom Taliansku. Jej matkou bola Luisa Spagnoli, založiteľka slávnej značky čokolády Baci Perugina.
Cesta za históriou tejto čokolády sa začína už na hlavnej železničnej stanici. V bare oproti si k rannej káve môžete kúpiť jednu takúto pralinku Bozku z Perugie. Čím je taká výnimočná, že ju dnes nájdete azda v každej kaviarni po celom Taliansku?
Získajte limitovaný bezplatný prístup k článkom vďaka vytvoreniu bezplatného účtu alebo sa prihláste a pokračujte v čítaní.
alebo
Neobmedzený prístup v rámci celého Štandardu. Možnosti predplatného
Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami