Prihlásiť sa

Čokoládový príbeh Luisy Spagnoli: podnikateľky, ktorá priniesla do sveta biznisu benefity pre matky s deťmi

Fotografia príbehu Luisy Spagnoli z Čokoládového domu v Perugii. Reprofoto: Anna Čujová Fotografia príbehu Luisy Spagnoli z Čokoládového domu v Perugii. Reprofoto: Anna Čujová

Keď vstúpite do Perugie, vo vzduchu pocítite vábivú vôňu čokolády. Bola to práve táto neodolateľne lahodná maškrta, ktorá pomohla vytiahnuť z biedy niekdajšiu hladovú dolinu v centrálnom Taliansku. Jej matkou bola Luisa Spagnoli, založiteľka slávnej značky čokolády Baci Perugina.

Cesta za históriou tejto čokolády sa začína už na hlavnej železničnej stanici. V bare oproti si k rannej káve môžete kúpiť jednu takúto pralinku Bozku z Perugie. Čím je taká výnimočná, že ju dnes nájdete azda v každej kaviarni po celom Taliansku?


Ďakujeme, že čítate Štandard.

Získajte limitovaný bezplatný prístup k článkom vďaka vytvoreniu bezplatného účtu alebo sa prihláste a pokračujte v čítaní.

alebo

Neobmedzený prístup v rámci celého Štandardu. Možnosti predplatného

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami