Zemplín sa už rozstrieľal, Podbrezovej by však chcel vziať body

MICHALOVCE – Ôsme kolo Niké ligy prináša duel posledných Michaloviec a štvrtého celku tabuľky FK Železiarne Podbrezová. Východniari majú problém bodovať, hoci naposledy strelili Trnave tri góly.

Michalovce dali naposledy tri góly Trnave, ale na výhru stále čakajú. Foto: FB MFK Zemplín

Michalovce získali doteraz jediný bod za domácu remízu 0:0 s Dunajskou Stredou. V minulom kole prehrávali po polčase s Trnavou vysoko 1:4, čo skorigovali na konečných 3:4. Od Košíc a od Bystrice inkasovali po dva góly, od Trnavy dokonca štyri. „Neviem, čím to je; či nekoncentrovanosťou alebo šikovnosťou súpera. Dostávame ľahké góly, ktoré nás stoja potrebné body,“ zhodnotil tréner Marek Petruš.

Zemplín sa pred vlastným publikom predstaví už piaty krát v sezóne. Podbrezovej patrí veľmi dobré štvrté miesto, pričom na lídra z Trenčína stráca iba tri body. „My sa musíme pozerať predovšetkým na seba a na to, aby sme zopakovali výkon z druhého polčasu zápasu s Trnavou. Potrebujeme konečne zabodovať naplno. Nemôžeme robiť v defenzíve chyby ako sme robili minulý zápas a musíme nadviazať na to dobré, čo sme predviedli v druhom polčase.“

„Ide o kvalitné mužstvo. Tréner tam odvádza výbornú robotu. Hrá v jednom základnom systéme, ktorý produkuje viac rokov. Obmena v kádri je minimálna a nie nadarmo stojí tak, ako stojí,“ povedal Marek Petruš na adresu súpera. “Máme za sebou neúplných sedem kôl a jeden fakt je jasný: súťaž bude úžasne vyrovnaná,“ vyhlásil tréner Podbrezovej Roman Skuhravý.“

„Michalovce sa v doterajšom priebehu dostali do náročnej, ale stále riešiteľnej situácie. Očakávam súpera, ktorý urobí všetko, čo bude v jeho silách, aby s nami získal body a na to chceme byť pripravení. My sme mužstvo, ktoré rešpektuje všetkých súperov a chceme sa pripraviť tak, aby sme nemysleli na okolnosti ako terén, vzdialenosť, na súpera, ale aby nám vyhovovala naša hra. To je cieľom tohto týždňa a chceme získať tri body,“ informoval lodivod mužstva z Horehronia. Michalovce privítajú Podbrezovú v sobotu o 18:00.

(mfkzemplin.sk)