Výrazne oslabené Košice si na vedúci Trenčín trúfajú

KOŠICE – V ôsmom kole Niké ligy sa nováčik z Košíc pokúsi zaknihovať druhé domáce víťazstvo v sezóne. Pred sebou má však lídra tabuľky AS Trenčín.

Košice zatiaľ vyhrali doma len raz, s rozbehnutým Trenčínom to budú mať ťažké. Foto: FB FC Košice

Zápas celky predohrajú už v piatok podvečer. Košičanom bude chýbať viacero kľúčových hráčov. Okrem zranených Kružliaka, Medveda a Greššáka pribudol medzi nehrajúcimi Faško, ktorý dostal na Liptove červenú kartu. Po nedovolenom zákroku naňho sa mala kopať penalta, no naopak, inkasoval žltú a po nej ešte jednu.

Košičanov trápia zranenia aj kartový trest. Naladení sú však víťazne. Foto: FB FC Košice

„Bolo toho naraz skutočne priveľa. Je jasné, že šancu dostanú hráči z lavičky. Videli sme doterajšie zápasy Trenčína, rozobrali sme si jeho hru. Je veľmi nebezpečný najmä v krajných priestoroch, kde budeme mať čo robiť, aby sme mu nedovolili hrať jeho hru. Verím, že to zvládneme,“ nechal sa počuť ľavý obranca Ján Mizerák.

Pohybovať sa bude práve v priestoroch, ktoré majú hostia najúdernejšie. Košického zadáka čakajú neľútostné súboje s nigérijským rýchlikom Hilarym Gongom. „Áno, hrá na pravej strane, takže na seba určite narazíme. Nebezpeční však sú aj ďalší hráči AS, čiže celá defenzívna činnosť mužstva bude musieť byť zodpovedná a kvalitná,“ avizuje futbalista, ktorý pred mesiacom oslávil tridsiate narodeniny.

Košického trénera Antona Šoltisa čaká rekonštrukcia zostavy. Martin Šindelář a Ján Mizerák doposiaľ nastúpili do všetkých stretnutí v základnej zostave. „Je pravda, že priebežne sa menilo obranné zloženie, ale vyžiadali si to predovšetkým zranenia. Ja nemám problém, budem hrať s každým, koho pošle tréner na ihrisko. Navzájom sa poznáme, hrávame spolu aj na tréningoch a hoci zápas je vždy iný, verím, že to ďalší hráči v piatok zvládnu,“ myslí si prešovský rodák.

Domáci na vlastnej pôde zvíťazili iba raz – 1 : 0 nad Zlatými Moravcami. Považania naposledy vyhrali 2 : 1 v Zlatých Moravciach, v prvom kole rovnakým pomerom dokonca v Trnave. „Ako som spomínal, Trenčania majú hráčsku kvalitu a hrajú ofenzívny futbal. Nie nadarmo doposiaľ nazbierali najviac bodov spomedzi všetkých v Niké lige. Zajtra očakávam zaujímavý futbal s úspešným výsledkom pre nás,“ dodal Ján Mizerák.

(fckosice.sk)