Jana Jochová: Myslím si, že príde doba, keď budú mať ľudia progresivizmu dosť a že nás bude viac

319990629_681678883502572_6050762860852371625_n Jana Jochová. Foto: Facebook/Aliance pro rodinu

Keďže sú progresívci niekým platení, zrejme mu tiež musia skladať účty. Plán zrejme bol, že do roku 2023 bude v Česku schválené manželstvo pre všetkých. No tento plán stále nevychádza, a preto treba odstrániť nepriateľa. A ten nepriateľ som asi ja, prípadne Aliancia, do nás sa to zhmotnilo, hovorí na margo kampaní voči svojej osobe a českej Alianci pro rodinu jej predsedníčka Jana Jochová. Tá bola tento rok jedným z hostí Konzervatívneho summitu.

V Česku je na vašu osobu doslova pohon. Skúste vysvetliť prečo.

Stala som sa tvárou, do ktorej druhá strana naprojektovala úplne všetko, čo jej prekáža. Aktivisti využívajú moju nešikovnosť vo vyjadrovaní. Ak sa mi niečo nepodarí úplne dobre odkomunikovať, prekrútia to, zarámujú, vytrhnú z kontextu a hádžu na internet, kde sa to komentuje a nabaľuje ako snehová guľa. Ak sa vám nepáči, že niekto zastáva iný názor, tak tomu dáte tvár. V Česku tomu dali moju tvár.

Hovorili ste o nešikovných vyjadreniach, ale tu treba povedať, že tie sú výsledkom doslova poľovania na vašu osobu. „Kauza“ volebné právo sa odohrala, keď na vás útočila aktivistická moderátorka, ktorá mala za sebou celý tím ľudí, ktorí priamo v štúdiu počas relácie overovali každý váš výrok. Celé to bolo nevyvážené a každému muselo byť jasné, že tam nejde o nič iné ako o pohon na vašu osobu.

Musím sa naučiť byť viac asertívna a v budúcnosti takýto prístup odmietnuť. Mojou chybou je aj to, že keď niekto príde s takýmto kalibrom, neviem povedať dosť. Do budúcna sa to zrejme budem musieť naučiť.

Prečo ste sa práve vy stali tvárou, ktorú chcú progresívci zničiť?

Už dlho som ich oponentkou. Verejne fungujem od roku 2010. V tom čase som bola úplne neznáma, no napriek tomu sa u nás v záhrade v jednom týždni vystriedali tri televízne štáby, pretože sme mali príťažlivú tému. Ale už vtedy zostrihali to najhoršie, čo sa mi podarilo povedať. Povedali sme len to, že sú dva prístupy k sexuálnej výchove a nám sa jeden z nich nepáči. My, ako rodičia sme za túto výchovu primárne zodpovední a nie škola či štát. Táto kauza potom utíchla, podarilo sa nám presadiť niektoré zmeny a nemyslela som si, že to bude pokračovať. Ale ako progresívci vyťahovali ďalšie a ďalšie témy, dopyt po našich vyjadreniach rástol. Prišla téma manželstva pre všetkých a my sme si uvedomili, že potrebujeme chrániť rodinu, lebo rodičovské práva nezachránime, keď stratíme podstatu rodiny.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami