Spartakovci vyrabovali banskobystrické Štiavničky

BANSKÁ BYSTRICA – V desiatom kole Niké ligy prehral MFK Dukla Banská Bystrica na Štiavničkách so slovenským zástupcom v pohárovej Európe Spartakom Trnava 1 : 2 (0 : 1).

Domáci začali aktívne. Už v druhej minúte si Polievka vymenil loptu s Rymarenkom. Potom si Polievka loptu prehodil, zakončil a Takáč jeho strelu chytil do rukavíc. Začiatok zápasu mal veľmi dobré tempo. Aktívnejší boli hráči Dukly. V 19. minúte Štetina napriahol z veľkej diaľky a rozzvučal konštrukciu domácej brány. Hostia sa čochvíľa stali aktívnejším a lepším mužstvom. Vedľa strieľali Mikovič i Ristovski. V 40. minúte Azango potiahol akciu po pravej strane. Vo vápne našiel Oforiho, ktorý presným pokusom prekonal Hrušku – 0 : 1.

V 55. minúte sa Azango ocitol zoči voči Hruškovi, no domáci brankár ho vychytal. V 58. minúte neuspel sám pred Hruškom ani Ofori. V 59. minúte rovnaký hráč potiahol akciu. V pokutovom území našiel Ristovskeho a hosťujúci útočník prekonal Hrušku – 0 : 2. V 63. minúte bol Polievka faulovaný v pokutovom území a domáci dostali výhodu pokutového kopu, ktorý nepremenil samotný faulovaný hráč, keď ho vychytal Takáč. Dorážal ešte Rymarenko, ale nepochodil ani on.

V 81. minúte Mikovič prenikol po ľavej strane do pokutového územia. Nabil na gól Ďurišovi, ktorý v čistej šanci zlyhal. A to aj preto, lebo Hruška vytiahol veľmi dobrý zákrok. V 82. minúte Polievka zahral roh. Na loptu vyskočil úplne voľný Hlinka a hlavou rozvlnil sieť – 1 : 2. Skóre sa už nemenilo, a tak Trnava získala v Banskej Bystrici všetky body.

(onlajny.eu)


Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok
Nielen zvolenie predsedu parlamentu je poznačené sporom medzi koaličnými stranami Hlas a SNS. Ďalšou témou je spor o zloženie Rady STVR a osobu nového generálneho riaditeľa telerozhlasu.
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok