Moderný LitPark oslávi dekádu so spisovateľmi

KOŠICE – Presne v utorok 24. októbra si Knižnica pre mládež mesta Košice pripomenie okrúhle desiate výročie otvorenia novej, modernej pobočky a centrálnej požičovne, ktorá nesie názov LitPark. Bonusom bude zápis zadarmo.

LitPark navštevujú desiatky tisícov ľudí

LitPark sa stal od momentu svojho otvorenia najväčšou a najnavštevovanejšou pobočkou knižnice. V nej bolo už po prvom roku jeho fungovania zapísaných 1 749 čitateľov s ročnou návštevnosťou 17 249 hostí. Aktuálne má pobočka 3 101 čitateľov a 26 531 návštevníkov za rok, informovalo mesto Košice na sociálnej sieti.

Výročie plánujú v knižnici osláviť celodenným programom. V dopoludňajších hodinách sprístupnia výstavu Desať rokov LitParku. Z prác detí z košických škôl zas vytvoria dlhé leporelo. „Pomoc knižnici ponúkli školy, konkrétne ZŠ Gemerská, ZŠ Požiarnicka, ZŠ Staničná a ZŠ Užhorodská.“

Nová malá obývačka pre najmenších návštevníkov LitParku. Foto: FB Knižnica pre mládež mesta Košice

„Dopoludňajší program knižnica doplní o sprievodné aktivity, narodeninovú burzu kníh v čase od 9.00 do 15.00 hod. a zápis zadarmo,“ avizuje mesto. Pre záujemcov, ktorí LitPark dopoludnia navštíviť nemôžu, pripravila knižnica aj poobedňajší program: divadelné predstavenie Červík Kubo so začiatkom o 16.00 a Literárny čaj so spisovateľmi o 17.00, uvádzajú Košice na svojom facebookovom profile.


Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok