Medzi Bratislavou a Komárnom bude od decembra premávať nový vlakový dopravca

BRATISLAVA – Do regiónu Podunajska vstupuje nový dopravca Leo Expres, ktorý má s prevádzkovaním osobnej železničnej dopravy bohaté skúsenosti, a to nielen z pôsobenia v Českej republike, ale aj na Slovensku či v Poľsku. Prvé vlaky vypravia 10. decembra na trase Bratislava – Dunajská Streda – Veľký Meder – Komárno.

Lint_Podunajsko Leo Expres bude od decembra jazdiť na novej trati. Foto: Leo Expres.

Dopravca plánuje na danej trati denne vypraviť takmer 100 spojov. „Našim cieľom je priniesť cestujúcim na tejto trase nový štandard služieb na železnici a spríjemniť im každodenné dochádzanie či víkendové výlety do turistických destinácii po trase,“ informuje web Leo Expres.

Medzi Bratislavou a Komárnom nasadia celkovo 21 vlakových jednotiek s kapacitou takmer 240 miest, z toho 140 je na sedenie. Cestujúci môžu počas cesty v klimatizačných nízkopodlažných vagónoch využiť aj pripojenie na internet, detské oddelenie, toalety pre vozíčkarov, alebo prebaľovací pult pre deti.

Pre cestujúcich je navyše potešujúca správa, že Leo Expres nezvýši ceny lístkov, ktoré sa dajú kúpiť už dnes. „Zachoval súčasnú cenu cestovného 5,25 eur na trase Bratislava – Komárno,“ uviedol pre TASR hovorca Leo Express Emil Sedlařík. Okrem jednorazových cestovných lístkov ponúka dopravca aj týždenné, mesačné, trojmesačné časové lístky, alebo celoročný za 365 eur.

Na bratislavskej hlavnej stanici zároveň v utorok o 14:00 poskytne dopravca informácie o novom spojení. Budete si tiež môcť pozrieť vlakovú súpravu a súťažiť o hodnotné ceny.