Veľká zmena: Fakultná nemocnica v Trenčíne má nového riaditeľa

TRENČÍN – Fakultná nemocnica (FN) v Trenčíne má nového riaditeľa. Ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD) v utorok do funkcie vymenovala Michala Plesníka.

Vo FN Trenčín malo pozitívny test 16 zamestnancov, z toho šesť lekárov Fakultná nemocnica v Trenčíne. Foto: Radovan Stoklasa/TASR

Informovalo o tom Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR na svojom webe. „Plesník do funkcie nastúpil na dobu určitú, do obsadenia miesta úspešným uchádzačom výberového konania podľa zákona o výkone práce vo verejnom záujme,“ uviedol rezort zdravotníctva.


Novovymenovaný riaditeľ vyštudoval Vysokú školu ekonómie a financií v Brne. Od roku 2016 pôsobil v trenčianskej nemocnici na viacerých pracovných pozíciách.


Šéfka rezortu zdravotníctva v súlade so zákonom o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti zároveň odvolala z funkcie doterajšieho riaditeľa Tomáša Janíka, ktorý riadil nemocnicu od augusta 2020.

(tasr)


Rozsiahla korupčná trestná činnosť a množstvo obvinení by pre páchateľa malo prirodzene znamenať dlhoročné väzenie. V prípade Františka Imreczeho prokurátorovi stačilo uloženie peňažného trestu a zrušenie siedmich obvinení výmenou za jeho svedectvá. Viac v článku.
Prejsť na článok
Branislav Becík môže byť spokojný, nitrianska župa bude mať svoje nové sídlo. Presťahujú sa do neho všetci zamestnanci, ktorí sú teraz roztrúsení v troch budovách po meste. Ak pôjde všetko hladko a podľa plánov, nové…
Prejsť na článok