Detskí pacienti na východe majú tri nové špecializované ambulancie

KOŠICE – Špecializované ambulancie pribudli v Detskej fakultnej nemocnici v Košiciach a mladým pacientom sú k dispozícii od utorka.

Odteraz budú môcť deti v Detskej fakultnej nemocnici Košice navštevovať tri nové ambulancie. Otvorili tam ambulanciu pediatrickej urológie, detskej psychiatrie a neurochirurgickú ambulanciu. „V detskej neurochirurgickej ambulancii budeme poskytovať kompletnú ambulantnú starostlivosť o detských neurochirurgických pacientov s ochoreniami centrálnej nervovej sústavy, mozgu a miechy,“ informovala nemocnica na sociálnej sieti.

Ide o vrodené vývojové vady, úrazy, zápalové a nádorové ochorenia mozgu a miechy, ako aj o stavy po operáciách mozgu, miechy a chrbtice. „Venujeme sa všetkým operáciám v štruktúrach pod bázou lebky aj v príbuznom ORL odbore a nad bázou lebky v neurochirurgickom odbore. Ide často o expanzné procesy (úrazy, tumory, abscesy a pod.).“

V detskej urologickej ambulancii bude zabezpečená kompletná starostlivosť o urologických pacientov zahŕňajúca diagnostiku a liečbu močových ciest a pohlavných orgánov u detí. A napokon ambulancia detskej psychiatrie poskytne komplexnú diagnostiku a liečbu psychických porúch u pacientov detského a dorastového veku.


Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok