Vianočné trhy v Košiciach: Čo nás čaká tento rok?

KOŠICE – Decembrové obdobie prinesie do Košíc magickú premenu, keď historické ulice ožijú vianočnou atmosférou. Už čoskoro na Hlavnej ulici pribudnú trhy s vôňami vareného vínka, medoviny a tradičných pochúťok. Sviatočné osvetlenie a pôsobivé dekorácie zmenia celé mesto na rozprávkový svet, ktorý isto zahreje srdce každého návštevníka.

Košické Vianoce v Starom Meste Foto: FB Košice-Staré Mesto/Marek Zeleňák

Vianočné trhy v Košiciach sa už tradične konajú v pešej zóne na Hlavnej ulici od Immaculaty smerom k OD Urban. Môžete si ich užiť od 1. do 23. decembra 2023 a potom znovu od 26. do 31. decembra 2023 v čase od 10.00 do 22.00 hod.

Nebudú chýbať obľúbené lahôdky ako Primátorský punč, Anjelská kapustnica, teplé varené víno, horúca čokoláda a čaje, perníky, langoše, zemiakové placky, klobásy a grilované mäso. Návštevníci sa tiež môžu tešiť na množstvo výrobkov od šikovných remeselníkov.

Predvianočný čas spestrí bohatý program plný kolied, divadelných predstavení a koncertov. V Historickej radnici vystúpia Kollárovci, návštevníci trhov budú svedkami tesania ľadových sôch a budú môcť obdivovať drevený vyrezávaný betlehem na pódiu pri Dolnej bráne, spolu s divadelným predstavením biblického príbehu narodenia Ježiša.

Tohtoročný vianočný strom na Hlavnej ulici, jeden z najväčších a najkrajšie ozdobených na Slovensku, bude osvecovať 2 000 metrov dlhá svetelná reťaz s takmer 13 000 LED svetielkami. Nebudú chýbať ani adventný veniec pri Urbanovej veži a zvone, či ozdobené stromy, ktoré pridajú čaro k vianočnej atmosfére.

Košické vianočné trhy predstavujú fascinujúcu mozaiku tradičnej slovenskej kultúry ožívajúcej v srdci mesta. Každá časť tejto mozaiky ponúka niečo pre zmysly – od bohatých kulinárskych lahôdok cez unikátne remeselné výrobky až po rozmanitý kultúrny program a očarujúce svetelné dekorácie. V Košiciach tak môžete zažiť pravú vianočnú atmosféru, kde každý návštevník vianočných trhov nájde to svoje kúzlo a neopakovateľné zážitky spolu s možnosťou stretnúť sa so svojimi známymi či priateľmi pri dobrom jedle či vínku.


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok