Košice obmedzili zimnú údržbu. Dôvodom je nedostatok peňazí

KOŠICE – Magistrát vyhlásil od 1. decembra fungovanie v krízovom režime. Zdá sa, že prvé dôsledky tohto kroku sú už tu. Firma KOSIT, ktorá má na starosti zimnú údržbu, oznámila, že bude vykonávaná len v obmedzenom režime.

KOSIT pluh Na žiadosť mesta KOSIT obmedzil zimnú údržbu. Foto: KOSIT

Presnejšie, ak nenapadne viac ako deväť centimetrov snehu, pluhy nepôjdu všade. „Spoločnosť KOSIT si týmto dovoľuje informovať o aktuálnych pokynoch magistrátu mesta Košice súvisiacich s nepriaznivou finančnou situáciou v meste, ktorá má priamy dopad aj na výkon zimnej údržby,“ uvádza KOSIT na sociálnej sieti.

Upresňuje, že v prípade sneženia sa budú udržiavať len kopcovité úseky trás MHD, ďalej cesta do Kavečian, na Jahodnú, cesta na Bankov, v smere od Šace na Malú Idu a cesta do Valalík. „Ostatné komunikácie, teda rovinaté úseky hlavných cestných ťahov, bočné cesty, ani chodníky nebudú udržiavané, a to až do momentu, kým snehová nádielka nepresiahne 9 cm,“ upresňuje KOSIT.

„Vzhľadom na uvedené prosíme všetkých obyvateľov a návštevníkov mesta o zvýšenú opatrnosť a vzájomnú toleranciu,“ apeluje na záver KOSIT.


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok