Danko: "Finálne uzavretie" prezidentskej kandidatúry chystá SNS budúci týždeň

Danko: "Finálne uzavretie" prezidentskej kandidatúry chystá SNS budúci týždeň. Národniari by mali definitívne oznámiť, či bude vo voľbách kandidovať Andrej Danko alebo podporia kandidatúru Petra Pellegriniho či Štefana Harabina.

Andrej Danko. Foto: Jakub Kotian/TASR Andrej Danko. Foto: Jakub Kotian/TASR

„Kandidát číslo jeden je pre SNS Robert Fico,“ zdôraznil šéf SNS s tým, že premiér kandidatúru odmieta. „Záhadným spôsobom oznamuje verejnosti, že časť Smeru podporí Pellegriniho,“ dodal.

„Samozrejme, pripravujeme sa aj na alternatívu, že ak sa nedohodneme s pánom Harabinom, Pellegrinim alebo nepresvedčíme pána Fica, som pripravený kandidovať,“ zopakoval Danko možnosť, ktorú zverejnili médiá vo štvrtok.

Hoci Pellegrini priamo nepovedal Dankovi svoje rozhodnutie o kandidatúre, podpredseda parlamentu tvrdí, že „všetko sú to len ‚tanečky‘ a Pellegrini je už dávno rozhodnutý, že chce byť prezidentom“.

„Keďže sa nestal premiérom, chce byť prezidentom, aby ukázal, že tú káru zvanú Hlas vie posunúť ďalej. Keďže voľby nevyhral, vidí v tom šancu dorovnať sa Ficovi,“ mieni Danko.

„Tie tance sú zbytočné,“ uviedol Danko s tým, že naťahovaním času Pellegrini riskuje, lebo „Korčok je silný protikandidát“.

(hn)