Polícia už má v rukách údajného vraha Patrície: Je ním kuchár Jožko?

BRATISLAVA – Policajti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave sa obrátili na verejnosť so žiadosťou o pomoc pri pátraní po nezvestnom 47-ročnom Jozefovi Hanuskovi z Bratislavy. Muž bol podozrivý z toho, že jeho zmiznutie môže súvisieť s vraždou ženy, ktorú našli mŕtvu vo štvrtok v byte na Prievozskej ulici v Bratislave.

Kuchár Jožko Bratislavčan Jozef Hanuska vinný z vraždy priateľky Patrície. Fotokoláž: kucharjozko/FB Polícia SR Bratislavský kraj

V prípade však dnes predpoludním došlo k výraznému zvratu. Polícia zadržala podozrivého z brutálnej vraždy. „Vďaka dôslednej operatívno-pátracej činnosti zadržali policajti bratislavskej krajskej kriminálky v priebehu piatkového popoludnia osobu dôvodne podozrivú z predmetného trestného činu,“ uviedol bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. Spresnil, že v súčasnosti sú vykonávané potrebné procesné úkony.

Jána Hanuska už polícia zadržala. Počas víkendu ho obvinili. Foto: FB Polícia SR Bratislavský kraj

O Hanuskovi vyšli najavo informácie o jeho pracovnom živote. Prezentoval sa na sociálnej sieti ako kuchár Jožko. Ponúkal varenie na podujatiach, ale aj v súkromí. O tom, že je skutočným odborníkom presviedčal prípadných záujemcov slovami: „V oblasti gastronómie sa pohybujem už vyše 20 rokov a preto si dovolím  tvrdiť, že varenie nie je moja práca, ale môj život… Varím všade kde sa dá jesť. Som kuchár do koča, ale aj do voza. Kde ma zavolajú, tam rád prídem a navarím chutnú klasiku, ale pripravenú aj na moderný spôsob.“

Varil doma, v reštauráciách aj na eventoch. Foto: kucharjozko

O dramatickom prípade, ktorého hlavným aktérom je spomínaný Bratislavčan, vychádzajú postupne najavo hrozné detaily. Telo Patrície († 48), ktoré objavili vo štvrtok malo byť údajne rozrezané a srdce bolo vybraté z útrob. Žena podľa portálu noviny.sk mala mať vyrezané ľavé líce, stehno i hrudník. Orgány mali byť vložené do vedra, ktoré bolo položené vedľa bezduchého tela. To vrah prikryl dekou, na ktorej bol údajne položený britský cestovný pas s osobnými údajmi nebohej Patrície. Tá podľa vyjadrenia susedov bola už niekoľko rokov partnerkou Jozefa. Dvojica podľa slov domácich, holdovala vo veľkej miere alkoholu.

Prípadom sa už intenzívne zoberá polícia. „Policajti bratislavskej krajskej kriminálky vyšetrujú závažný trestný čin, ku ktorému došlo v jednom z bytov v druhom bratislavskom okrese. V tejto súvislosti začal krajský vyšetrovateľ stíhanie vo veci trestného činu vraždy,“ uviedol bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

V sobotu vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave vzniesol po vykonaní potrebných procesných úkonov obvinenie z trestného činu vraždy 47-ročnému Jozefovi H. z Bratislavy. Zároveň bol v tejto súvislosti spracovaný návrh na jeho väzobné stíhanie. „Obvinený bol po vykonaní potrebných úkonov umiestnený v cele policajného zaistenia. V prípade preukázania viny pred súdom hrozí za takéto konanie v zmysle zákona trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie,“ povedal Szeiff


Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok
Nielen zvolenie predsedu parlamentu je poznačené sporom medzi koaličnými stranami Hlas a SNS. Ďalšou témou je spor o zloženie Rady STVR a osobu nového generálneho riaditeľa telerozhlasu.
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok