Postrelená policajná kadetka a športovkyňa Miška: Chystá sa na novú úlohu

POVAŽSKÁ BYSTRICA – Vianočné aj novoročné sviatky sú už za nami, ľudia sa postupne vracajú do pracovného kolotoča a o pár dní skončí voľno aj žiakom a študentom. Pre policajnú kadetku Michaelu Hozákovú to však neplatí. Povinnosti vyplývajúce zo štúdia na Akadémii policajného zboru v Bratislave musia ísť momentálne nabok, keďže ako dievča, tak aj jej rodičia sústreďujú celú svoju pozornosť na liečenie a rehabilitácie.

Kadetka Miška Miška, ktorú postrelil jej pedagóg prežila prvýkrát sviatočné dni na vozíku. Oporou dievčaťu sú jej najbližší. Foto: archív Igor Hozák

Otec Mišky pre Košický Štandard potvrdil, že uplynulé sviatočné dni boli v ich rodine úplne iné, ako roky predtým. Jeho dcéra, následkom vážneho úrazu, ktorý utrpela v rámci krúžku, ich trávila na invalidnom vozíku. K dramatickej udalosti s celoživotnými následkami došlo 1. marca 2023 na polygone v areáli akadémie, kde študentku postrelil pedagóg Vladimir Šeparnev.

Igor Hozák priznal, že nešťastie poznačilo celú ich rodinu. „Počas sviatkov to nebolo ono. Boli sme doma, samozrejme, nechýbal stromček, tradičné menu ani nádielka. Rozdali sme darčeky nielen my s manželkou, ale aj dcérka bola štedrá k nám,“ vyznal sa otec.

„Hoci Vianoce sú rodinné sviatky, Miška nebola len doma. Navštívili nás jej kamarátky, ktoré ju zobrali von na zdravotnú prechádzku. Prelom rokov sme prežili v komornom rodinnom prostredí. Bolo to najmä pre nášho psíka, ktorý sa bojí pyrotechniky. Dcérka tiež s ohľadom na nebezpečie úrazu nemala chuť zabávať sa na námestí,“ prízvukoval Igor.

Pripomenul, že novoročné prianie v ich rodine bolo len o jednom – zdraví. „Pravdou je, že náladu Mišky ovplyvnili bolesti, ktoré ju trápili aj počas sviatkov. Bolo to tak, povedal by som, striedavo oblačno. Raz sa usmievala, a o chvíľu bola smutná,“ povedal s dôvetkom, že veľký vplyv na intenzitu bolesti malo neustále sa meniace počasie.

„Okrem toho, lekári sa rozhodli znížiť dcére dávky analgetík, keďže, podľa nich, ich užíva s ohľadom na svoj vek obrovské kvantum. Posledný januárový a prvý februárový týždeň Miška absolvuje liečebno-rehabilitačný pobyt v Piešťanoch. Idem tam aj ja s ňou, ako jej asistent, keďže potrebuje pomoc, a manželka tam ísť nemôže. Toto liečenie dostala ako darček od Vlada Weissa ml. a ďalších futbalistov, ktorým sa podarilo vďaka charitatívnym podujatiam vyzbierať peniaze na tento účel, za čo sme im veľmi vďační,“ vyjadril sa dojatý otec.

Spomenul, že keď pri predpobytovej konzultácii piešťanskí lekári zistili, koľko Michaela zhltne denne liekov, prišlo im to až neuveriteľné. „Informovali nás, že počas liečenia urobia všetko preto, aby tie dávky ešte viac znížili a vysadili ďalšie lieky tlmiace bolesť, keďže organizmus si môže na ne vypestovať závislosť.“

Na záver rozprávania sa Igor pochválil aj jednou veľmi milou a príjemnou novinkou. „Vďaka najstaršej dcére Beáte sme s manželkou od 17. decembra starými rodičmi a Miška je teta. Krátko pred Vianocami pribudol do našej rodiny vnúčik Matias. Robí nám obrovskú radosť, je to také slniečko, ktoré dcérke zlepšuje náladu a privádza ju na iné myšlienky. Keďže novopečení rodičia nebývajú s nami, je vždy príjemné, keď nás navštívia,“ rozplýval sa šťastný dedko.

Krstnou mamou chlapčeka bude práve Miška. „Na novú úlohu sa mimoriadne teší a zodpovedne pripravuje,“ uzavrel rozprávanie pán Hozák.


Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok
Nielen zvolenie predsedu parlamentu je poznačené sporom medzi koaličnými stranami Hlas a SNS. Ďalšou témou je spor o zloženie Rady STVR a osobu nového generálneho riaditeľa telerozhlasu.
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok