Košičanka najprv bodla manžela: Vzápätí „pod parou” havarovala

KOŠICE/ŠACA – V jednom z bytov na Železiarenskej ulici v mestskej časti Košice-Šaca zaútočila žena pri hádke na svojho 28-ročného manžela nožom. Po incidente si sadla pod vplyvom alkoholu za volant a havarovala.

Ilustračná fotografia.FB Polícia SR Ilustračný obrázok: FB Polícia SR

V pondelok (16.1.) krátko po 2. hodine ráno prijala polícia na tiesňovej linke 158 oznámenie. „V jednom z bytov košickej mestskej časti Šaca sa má nachádzať osoba s bodnými zraneniami. Hodnovernosť oznámenia sa po príchode policajtov na označenú adresu potvrdila. Na mieste sa už nachádzala posádka RZP, ktorá zranenú osobu eskortovala do nemocnice. Podľa predbežnej lekárskej správy muž utrpel zranenia v oblasti hrudníka s doposiaľ nešpecifikovanou dobou liečenia a práceneschopnosti,“ uviedla pre Košický Štandard košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Hospitalizáciu muža potvrdila hovorkyňa košickej UNLP Monika Krišková. „Zraneného priviezli nadránom vo vážnom stave. Momentálne je umiestnený na jednotke intenzívnej starostlivosti Kliniky úrazovej chirurgie, je pri vedomí a v stabilizovanom stave.“

Polícia k udalosti spresnila, že osoba podozrivá zo spáchania skutku sa už na mieste činu v čase príchodu policajtov nenachádzala. „Vypátraná bola policajnými hliadkami na jednej z ulíc v košickej mestskej časti Šaca, kde ju policajti zadržali a obmedzili na osobnej slobode. Keďže v tomto prípade išlo o útok na životne dôležitý orgán, vec prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, ktorý vykonáva potrebné procesné úkony smerujúce k náležitému objasneniu skutku, prípadne k vzneseniu obvinenia,“ povedala hovorkyňa

Podľa informácií na sociálnych sieťach ženu s dvoma malými deťmi, z ktorých jedno viezla v kočiariku a druhé viedla za ruku videli vodiči o štvrť na tri (skoro ráno) utekať do Šace a niekoľko desiatok metrov za ňou zazreli havarované auto. Susedia páru, ktorí sa na nebývali cirkus prebudili tvrdia, že mladá žena po útoku na partnera pôvodne mala v pláne odviezť deti k príbuzným a potom odísť k svojmu priateľovi čo však napokon kvôli grádom v krvi nezvládla.

Polícia bližšie okolnosti prípadu kvôli zmareniu alebo sťaženiu ďalšieho vyšetrovania nezverejnila.


Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok
Nielen zvolenie predsedu parlamentu je poznačené sporom medzi koaličnými stranami Hlas a SNS. Ďalšou témou je spor o zloženie Rady STVR a osobu nového generálneho riaditeľa telerozhlasu.
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok