Čierny pasažier

Ivan Štefanec Foto: FB/Ivan Štefanec

Ivan Štefanec opäť potvrdil, že v KDH plní rovnakú úlohu, akú mal vo vláde Eduarda Hegera Vladimír Lengvarský. A otvoril tým otázku, prečo vlastne vystupuje stále za KDH?

Tento týždeň sa boj o zrušenie špeciálnej prokuratúry a zmeny trestných sadzieb preniesol z jedného parlamentu do dvoch. Už o ňom hovoria nielen v Bratislave, ale aj v Štrasburgu. Poslanci za Smer a Hlas boli jednotní, liberálna opozícia tiež. Výnimočnú rolu zohralo KDH.

Táto kedysi suverenistická strana stále v kostiach cíti, že nie je úplne v poriadku, keď sa Slovensko kritizuje z Bruselu alebo Štrasburgu. Ale už to nevie dokázať hlasovaním. Miriam Lexmann síce rétoricky vystupovala proti rezolúcii, no napokon nehlasovala. A Ivan Štefanec, jednotka z posledných eurovolieb za KDH, nielenže hlasoval za rezolúciu nekompetentne kritizujúcu Slovensko, ale dokonca ju aj sám inicioval.

Štefanec to dokonca a celkom prekvapivo využil na vlastné zviditeľnenie sa. Správa sa ako čierny pasažier. Svojim straníkom pred blížiacimi sa eurovoľbami pripomenul staršiu tému. Teda otázku, či ich naozaj zastupuje. A oni by si mohli položiť otázku, či ich zastupovať má.

Prečo by sa kresťanskí demokrati touto témou mali vážne zaoberať uvidíme najlepšie, ak začneme doma, na Slovensku. Čiže tam, kde sa KDH v poslednom období nedarí v oblasti, kde by malo podľa názvu dominovať. Teda na konzervatívnom fronte.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami