Streľba v obci pri Košiciach si vyžiadala dve obete: Polícia potvrdila nález zbrane

RUSKOV – V dedine v okrese Košice-okolie došlo v pondelok (5. 2.) po 14.00 hod. k tragickej udalosti.

Ruskov vražda páru. V obci Ruskov našli tela manželov bez známok života. Foto: archív obce

Kriminalisti vyšetrujú streľbu v obci Ruskov pri Košiciach. V dome, v ktorom žil manželský pár, malo dôjsť k vražde dvojice. Obhliadajúci lekár konštatoval smrť manželov. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky.

Udalosť potvrdila pre Košický Štandard krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová s tým, že policajti, ktorí boli bezprostredne po prijatí oznámenia o tomto skutku na mieste udalosti, toto zabezpečili a zamedzili vstupu nepovolaným osobám do blízkosti miesta činu. „V obci Ruskov (okr. Košice okolie) boli nájdené bezduché telá muža (63) a ženy (61) so strelnými poraneniami v oblasti hlavy a brucha. Obhliadajúci lekár na mieste nevylúčil cudzie zavinenie a na určenie presnej príčiny smrti nariadil súdnu pitvu,“ uviedla hovorkyňa.

Dodala, že z dôvodu závažnosti skutku, prípad na mieste prevzal vyšetrovateľ z odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, ktorý po ukončení nevyhnutných prvotných úkonov na mieste činu začal trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy a zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. „Strelná zbraň, ktorá bola nájdená v blízkosti tiel nebohých osôb, bola zaistená a zaslaná na kriminalisticko-expertízne skúmanie.“

Košickí krajskí kriminalisti preverujú viaceré vyšetrovacie verzie, avšak vzhľadom na ich priebeh, no najmä preto, aby poskytovaním čiastkových informácií nedošlo k zmareniu alebo sťaženiu ďalšieho vyšetrovania, polícia podrobnejšie informácie, aj s úctou k pozostalým, poskytovať nebude.

Zdroj blízky rodine uvažuje aj o tom, že by mohlo ísť o vraždu a samovraždu manželov, alebo o nešťastnú náhodu, ktorá vyvrcholila následne samovraždou vinníka.


Nielen zvolenie predsedu parlamentu je poznačené sporom medzi koaličnými stranami Hlas a SNS. Ďalšou témou je spor o zloženie Rady STVR a osobu nového generálneho riaditeľa telerozhlasu.
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok