Smrť manželov v Borskom Mikuláši: Prehovoril blízky dvojice

BORSKÝ MIKULÁŠ – Obyvateľmi obce v okrese Senica v Trnavskom kraji otriasla v piatok skoro ráno správa o tragickej udalosti, akú si nikto z nich nepamätá. V jednom z rodinných domov našli mŕtvych starších manželov, ktorí mali strelné zranenia spôsobené jatočnou pištoľou. Okolnosti sú podľa zdroja blízkeho rodine mimoriadne zvláštne.

Borsky MIkuláš Obcou Borský Mikuláš otriasla tragédia. Za zvláštnych okolností tam zomrel manželský pár. Fotokoláž/archív obce/Polícia Trnavský kraj

Ján (†73) s Annou (†71) sa do Borského Mikuláša prisťahovali z bratislavskej Dúbravky v roku 2011. Plánovali si dôchodok užiť na vidieku v rodinnom domčeku a venovať sa záhrade a iným činnostiam, ktoré život na vidieku prináša. „Z kúpy nehnuteľnosti boli nadšení. Janko si užíval prácu na záhrade a Anka zasa okolo domu. Dcéra a syn, ktorí žijú mimo obec, ich pravidelne navštevovali, a aj ináč boli s rodičmi v kontakte. Veď práve syn v to osudné ráno zalarmoval záchranárov,“ uviedol pre Bratislavský Štandard náš zdroj.

„Jeho trápilo srdce, fungovalo mu len na niekoľko percent. Zadýchaval sa a nemohol už pracovať tak ako bol zvyknutý, čo ho veľmi ubíjalo. A, ako keby to nestačilo, Annu postihlo onkologické ochorenie. Práve v stredu ju priviezli domov z nemocnice. Trpela ukrutnými bolesťami. Syn práve preto navštívil rodičov vo štvrtok podvečer, len niekoľko hodín pred tragédiou. Niesol mame náplasti a lieky na tlmenie bolesti,“ spomenul detaily z posledných hodín života nešťastnej dvojice s tým, že Anna bola na tom už veľmi zle.

„Hoci verili, že sa stane zázrak a ona sa vylieči, nestalo sa tak. Liečbu odmietla, lebo zhruba pred polrokom im zomrel na onkologické ochorenie veľmi blízky príbuzný a vtedy videla, že napriek mladému veku mu nič nezabralo a zomrel. Zrejme pod vplyvom toho rezignovala,“ povzdychol si pri spomienke na nebohých manželov.

K tomu, prečo k takej tragédii došlo, sa podľa slov nášho zdroja vynorilo niekoľko verzií. „Vyplynuli aj z toho, ako dvojicu našli. Ona ležala na posteli a on sedel vedľa nej. Buď s tým, že už nechce žiť prišla Anka, ktorá prosila manžela, aby ju za každú cenu zbavil ukrutných bolestí. Ďalšia alternatíva je, že si dohodli spoločný, hoci tragický odchod. A iná verzia je, že práve v Janovej hlave pri pohľade na trpiacu ženu skrsol nápad o dramatickom kroku. Ak nezanechali list na rozlúčku, tak potom to ostáva len na práci policajných vyšetrovateľov,“ zauvažoval zdroj.

Domáci o nebohých manželoch hovoria veľmi pekne. „Budú mi chýbať, keďže boli veľmi milí, slušní, láskaví a najmä dobrosrdeční. Toto sa dnes už veľmi nevidí. Nemali problém obdarovať našich ľudí tým, čo vypestovali v záhrade,“ povedala so slzami v očiach jedna zo susediek s dôvetkom, že ich za to, čo sa stalo, neodsudzuje. „Je smutné, že takým spôsobom odišli, ale prečo sa tak stalo, vedia len oni. Mali sa radi a nedokázali si predstaviť, že by žili jeden bez druhého, alebo sa už nevládali pozerať na to, ako ich drahá polovička trpí, myslím, že práve toto rozhodlo o tragickom konci. Nech odpočívajú v pokoji.“


Nielen zvolenie predsedu parlamentu je poznačené sporom medzi koaličnými stranami Hlas a SNS. Ďalšou témou je spor o zloženie Rady STVR a osobu nového generálneho riaditeľa telerozhlasu.
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok