Bratislava má svoj prvý oficiálny korunovačný dezert
Recept je verejný. Jeho autorka si v stredu prebrala dekrét, ktorý potvrdzuje, že jej cukráreň je prvým oficiálnym miestom, kde bol korunovačný dezert servírovaný. Skladá sa z mrkvového biskvitu, mousse, mrkvového želé, cukrového sirupu a karamelizovaného vlašského orechu. Jeho vrch je zdobený čipsami z mrkvy, pomarančovo-čokoládovou pečiatkou mesta alebo dekoračnou uhorskou korunkou. Jeho základ je spojený s tradíciou medovníka
"Našim zámerom je, aby silná tradícia a významný čas, ktorý bol spojený s korunováciami, sa trocha premietol do súčasnosti. Pre mňa je to zároveň spôsob, ako ukázať, že dnešný turistický biznis je možné povzbudiť aj týmto spôsobom," uviedol Vladimír Grežo, predseda predstavenstva Bratislavskej organizácie cestovného ruchu - Bratislava Tourist Board (BTB).
Recept bratislavského korunovačného dezertu je od stredy verejný a do svojej ponuky si ho môže zaradiť hociktorá reštaurácia či kaviareň na území hlavného mesta. Zároveň si ho každý môže upiecť aj doma. "Zámerom je, aby si ho mohli dámy a páni vyskúšať pre svoje potešenie a robiť si malé korunovačné slávnosti doma," poznamenal Grežo.
(tasr)