Hudobník Branislav Mojsej. Nočný požiar vypukol v apartmánovom dome, v ktorom má byt

TATRANSKÁ LOMNICA – Oheň, ktorý sa rozhorel v utorok večer krátko po 20. hodine v byte a na streche apartmánového domu v Tatranskej Lomnici, okamžite niektorí spojili s menom Braňa Mojseja. Ten preto odvtedy neustále riešil telefonáty známych aj neznámych ľudí, ktorí mu vyvolávali, či je v poriadku.

požiar Lomnica Braňo Mojsej bol v prvom momente v šoku, keď sa dozvedel o požiari v ich apartmánovom dome. Foto: B. M.

Hudobník a spevák býva síce v spomínanom dome, ale, našťastie, požiar sa jeho apartmánu nedotkol. Rovnako ho nepoškodila ani voda použitá pri hasení. „Komplex má dve sekcie, A a B. Ja bývam v béčku,“ vysvetľuje Braňo.

„Sú to v podstate dve samostatné budovy, ktoré sú síce ‚nalepené‘ jednou stenou na seba, ale každá má samostatný vchod. Preto keď mi volal sused, čo sa stalo, a spomenul, o ktorý byt ide, hneď som si predstavil miesto, kde vypukol požiar. Bolo mi jasné, že my sme mimo jeho dosahu. Netajím, že v prvom momente, keď sa dostala ku mne nepríjemná informácia, bol som v šoku, lebo práve som cestoval z Bratislavy domov a nemal som predstavu o tom, čo sa tam deje,“ spomenul prvé pocity, keď sa dozvedel o dramatickej udalosti.

Poznamenal, že našťastie v jeho apartmáne v tom čase nebol nikto. V postihnutej sekcii sa zdržiavali vtedy iba jeden muž a žena, tým sa podarilo opustiť budovu a dostať sa do bezpečia, aj preto nemuseli hasiči nikoho evakuovať.

„Obrovským šťastím bolo aj to, že napriek silnému vetru, ktorý v utorok vyvádzal v Tatrách, nepreskočila iskra na zrub oproti. Ani si nechcem predstavovať, čo by potom nasledovalo,“ odháňa chmúrne myšlienky s dôvetkom, že pohľad na horiacu drevenú strechu domu bol hrozný. O príčinách požiaru na treťom poschodí nevie nič.

„Zhruba desať minút predtým, než sa mi naskytol pohľad na žeravé inferno, volal mi jeden zo susedov a následne ďalší, že na mieste sú už hasiči a požiar majú pod kontrolou. Pocítil som vtedy veľkú úľavu,“ uzavrel svoje rozprávanie Mojsej.

Polícia krátko po udalosti potvrdila informácie o požiari vo Vysokých Tatrách, a aj to, že sa pri ňom nikto nezranil. Záchranné zložky zalarmoval chlapec, ktorý venčil psa a všimol si plamene. O rozsahu ohňa svedčí aj to, že na mieste okrem profesionálnych hasičov zasahovali aj ich kolegovia z radov dobrovoľníkov. Oheň sa dvadsiatke mužov podarilo uhasiť zhruba dve hodiny pred polnocou. Následne takmer štyri hodiny ešte dohášali skryté ohniská.

„V danej veci bolo vyšetrovateľom Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade začaté trestné stíhanie pre trestný čin všeobecné ohrozenie. Bola vykonaná obhliadka miesta činu za prítomnosti znalcov KEU PZ, špeciálne vycvičeného psa určeného na vyhľadanie ohniska požiaru, a tiež pracovníkov požiarnotechnického a expertízneho ústavu rezortu vnútra,“ uviedla pre Prešovský Štandard krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Okresný vyšetrovateľ vykonáva procesné úkony potrebné pre zistenie skutkového stavu veci. Materiálne škody boli zatiaľ vyčíslené na viac než 200-tisíc eur, je možné, že budú ešte vyššie.


Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok