Veľká investícia vo Vysokých Tatrách: Zo socialistickej zotavovne vznikne moderný apartmánový dom

VYSOKÉ TATRY/TATRANSKÁ LOMNICA – Slovenská top spoločnosť v oblasti cestovného ruchu Tatry Mountain Resorts (TMR) sa rozhodla zainvestovať 20 miliónov do revitalizácie staršieho objektu v našich veľhorách. Má ísť o budovu bývalej zotavovne v Tatranskej Lomnici.

Sasanka S budovaním by sa malo začať v roku 2025. Foto vizualizácia: Ateliér Archima

Zariadenie známe aj ako Hotel Sasanka si už naozaj mnohé pamätá. Bolo postavené pre zamestnancov elektrovodu ako zotavovňa ešte v roku 1956. Rokmi prešlo mnohými rozsiahlymi úpravami, ale pôvodný ráz mu ostal. Mnohí hostia vyhľadávali služby tohto hotela, najmä kvôli rodinnému prostrediu a nádhernému výhľadu na majestátny Lomnický štít. Doba však pokročila a návštevníci sú náročnejší.

Takto vyzerá v súčasnosti hotel, z ktorého bude po rekonštrukcii luxusná nehnuteľnosť. Foto: sasanka.sk

Podľa hovorcu TMR Mariána Galajdu z niekdajšej zotavovne bude moderný apartmánový dom. „Projekt s názvom Hotel Sasanka obohatí ponuku nehnuteľností o 41 apartmánov vo vyššom štandarde. Súčasťou budú aj podzemné parkovisko, detské ihriská, gastronomické zázemie a ďalšia vybavenosť.

Pri rekonštrukcii sa bude klásť dôraz aj na súlad s tatranskou architektúrou (rovnako to bolo aj pri modernizácii objektu Horec – pozn. red.),“ zdôraznil hovorca. „Ak sa podarí vybaviť všetky potrebné náležitosti podľa plánu, s výstavbou by sa malo začať v prvom kvartáli roku 2025. Revitalizácia objektu môže trvať zhruba dva roky,“ uzavrel Marián Galajda. Podľa informácií o projekte, ktoré priniesli ako prvé Hospodárske noviny, kompetentní momentálne čakajú na vydanie územného rozhodnutia, až potom môžu rozbehnúť ďalšie procesy vedúce k získaniu stavebného povolenia.


Nielen zvolenie predsedu parlamentu je poznačené sporom medzi koaličnými stranami Hlas a SNS. Ďalšou témou je spor o zloženie Rady STVR a osobu nového generálneho riaditeľa telerozhlasu.
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok