Stav premiéra je stabilizovaný, zápalové parametre pomaly klesajú

Stav premiéra Roberta Fica (Smer) je po minulotýždňovom atentáte stabilizovaný. Klinicky sa zlepšuje. Predseda vlády komunikuje. Na sociálnej sieti o tom informovala Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici.

Vo¾byEP24: Predstavenie kandidátnej listiny strany Smer-SD do volieb do Európskeho parlamentu Robert Fico. Foto: Jakub Kotian/TASR

„Zápalové parametre pomaly klesajú. Pán premiér zostáva naďalej v našej starostlivosti,“ priblížila nemocnica.

To znamená, že prevoz do inej nemocnice sa neudeje. Minister obrany Robert Kaliňák (Smer) cez víkend skonštatoval, že premiér na to ešte nemá dosť síl.

Námestník Rooseveltovej nemocnice Milan Urbáni v nedeľu tiež potvrdil, že Robert Fico je mimo stavu ohrozenia života, ale potrebuje dlhú dobu a pokoj na rekonvalescenciu.

Klesajúce zápalové parametre sú dobrým znakom. „Každý deň, ktorý nás vzďaľuje od momentu poranenia a je bez prejavov zápalu, zvyšuje pravdepodobnosť uzdravenia pacienta. Po desiatich dňoch môžeme byť relatívne pokojnejší, ak nebude mať horúčky ani zvýšené zápalové markery v krvi,“ povedal minulý týždeň v rozhovore pre Štandard na margo zdravotného stavu premiéra anonymný chirurg.

(tasr, est)