Foto: Trenčianske Gastrocentum privítalo prvých nadšených hostí
Dennú obedovú ponuku Gastrocentra využívali domáci dlhé roky. Preto sa správa o opätovnom spustení školského závodu SOŠ obchodu a služieb Trenčín rozšírila veľkou rýchlosťou. Nové priestory, ale aj nová ponuka jedál bola tým, čo v prvý deň otvorenia lákalo starých aj nových zákazníkov.
O obsluhu hostí sa v rámci praktického vyučovania starajú žiaci odborov čašník a hotelová akadémia, ktorí si takto overujú svoje nadobudnuté zručnosti. „Teraz je to hlavne o tom, že si musíme tých žiakov vychovávať, aby sa z nich stali profesionáli, či už v obsluhe alebo v kuchyni,“ povedala Katarína Križková, riaditeľka SOŠ obchodu a služieb v Trenčíne.
Reštaurácia Pupilla bude ponúkať menu za veľmi priateľskú cenu 7,50 eura vrátane polievky, v ponuke cukrárne Pistor nájdete vlastnoručné výrobky žiakov z cukrárenskej dielne školy.
„Musím povedať, že strava je vynikajúco pripravená, chutná, z kvalitných surovín, ale aj cenovo prijateľná. O čom svedčí aj fakt, že tu dnes okrem zamestnancov okolitých firiem a úradov prišli aj seniori,“ zhodnotil rektor Trenčianskej univerzity A. Dubčeka a krajský poslanec Jozef Habánik.
(TSK)





