Prieskum: Hlas by skončil len tesne pred Republikou. KDH na hranici zvoliteľnosti

Smer získava po atentáte na svojho predsedu Roberta Fica nových voličov. Progresívne Slovensko, ktoré dlhodobo vedie v prieskumoch k eurovoľbám, už naopak nový elektorát nezískava.

majersky_MZ Milan Majerský a Miriam Lexmann. Foto: Matúš Zajac/Štandard

Z počiatočných 17,3 percenta podpory na začiatku mája Smer posilnil až na 22,1 percenta, čím sa priblížil k Progresívnemu Slovensku, ktoré má 23,2 percenta. Vyplýva to z prieskumu agentúry NMS Market Research pre Sme.

Model NMS predpovedá, že v europarlamente by mohlo mať zastúpenie šesť strán, každá s podporou aspoň päť percent voličov. Tretí by skončil Hlas-SD s 11,9 percentami, ktorý vedie len tesne pred Republikou s 11 percentami. Do europarlamentu by sa mohla dostať aj SaS so 6,4 percentami a KDH s piatimi percentami podpory.

Potrebné kvórum by neprekročila maďarská Aliancia s 3,7 percentami, Demokrati s 3,3 percentami. Bez mandátu by ostalo aj hnutie Slovensko a koaličná SNS s 3,2, respektíve 3,1 percentami.

Stranu Zdravý rozum by podporilo 1,9 percenta voličov a Kresťanskú úniu 1,2 percenta.

(sme, mm)


Intel zvažuje ponuku na prevzatie od Qualcommu, čo by mohlo byť historickou zmenou vlastníctva v technológiach.
Prejsť na článok
Vyšetrovateľ v Nitre vedie trestné stíhanie v prípade tragickej nehody z 27. júna, kde došlo k usmrteniu a ublíženiu na zdraví.
Prejsť na článok
Kontrola cyklotrasy na Vajanského nábreží odhalila nedostatky a nepreukázateľnosť nákladov, čo vyvolalo ostrú kritiku poslancov a primátora.
Prejsť na článok
Jaroslav Haščák sa od 1. októbra opäť zapojí do práce v Pente po zbavení obvinenia v kauze Gorila, zameria sa na expanziu spoločností.
Prejsť na článok