Transgenderizmus vo svete kritizujú aj rešpektované médiá. Kedy to bude na Slovensku?

Ilustračná grafika. Autor: Vlado Palša

New York Times, Economist alebo aj BBC už uverejnili kritické články o zmene pohlavia, najmä v prípade detí, alebo o cancel culture v súvislosti s transtémou. Dokonca aj najprogresívnejší Guardian prestal epidémiu transrodovosti ignorovať. Trans-kritické náznaky prejavil už český a poľský mainstream. Slovensko je pozadu.

Boli časy, keď v rešpektovaných progresívnych západných médiách kritika transgenderizmu predstavovala tabu. Feministky si mohli vykričať hrdlo, že od transaktivistov dostávame verejné vyhrážky zabitím. V časoch, keď tém násilia na ženách boli plné noviny, sa nás „rádioaktívnych“ žien, ktoré veria v dve pohlavia, v mainstreame nezastal nikto.

Nešlo o jedinú transtému, ktorú progresívne médiá vytrvalo ignorovali. Účinky blokátorov puberty, následky hormónov opačného pohlavia, hrôzy spojené s transoperáciami, muži v ženských športoch a priestoroch… To všetko narážalo na neviditeľné múry.

Neskôr sa články, ktoré spochybňovali neustále sa meniace „učenie“ transaktivizmu, začali opatrne v tradičných médiách objavovať. Každý taký text sme v radách trans-kritických feministiek oslavovali. Jednou z lastovičiek bol týždenník Economist.

Economist a NYT


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami