Hasiči v Banskobystrickom kraji boli vyslaní k požiaru i nehode dvoch áut

Na diaľnici neďaleko Trenčína horel kamión Ilustračná fotografia: Pavel Neubauer/TASR

DETVA/OČOVÁ/PÔTOR – Zásah pri dvoch nehodách i požiari absolvovali hasiči v Banskobystrickom kraji počas sobotňajšieho (8. 6.) dňa. O obidvoch zásahoch informoval Matej Peniak z Operačného strediska Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici.

Prvá nešťastná udalosť sa stala na Štúrovej ulici v Detve. „Bola to dopravná nehoda dvoch osobných motorových vozidiel so zranením osôb, ktoré ošetrila posádka Záchrannej zdravotnej služby,“ uviedol Peniak.

Dodal, že k nehode boli vyslaní traja hasiči na jednom služobnom vozidle. „Havarované autá boli zabezpečené proti náhodnému pohybu a vzniku požiaru. Únik prevádzkových kvapalín bol zastavený a zlikvidovaný, cesta zostala prejazdná,“ priblížil Peniak.

Takisto traja hasiči podľa jeho slov zasahovali aj v Očovej pri motorkárovi, ktorý počas jazdy spadol z motocykla. „Naši príslušníci mu poskytli predlekársku pomoc. Motocykel zabezpečili proti požiaru a úniku prevádzkových kvapalín,“ pokračoval Peniak.

Do tretice zasahovali hasiči v dedine Pôtor v okrese Veľký Krtíš. Tam boli vyslaní až ôsmi príslušníci HaZZ z okresného mesta i susedného Lučenca k požiaru hospodárskych budov.

„Požiar bol už v treťom štádiu horenia. Prebehli hasiace práce pomocou troch prúdov vody,“ zakončil Peniak.

(bra)


Ďalšie články
125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

Viacerí predstavitelia Demokratickej strany, ako i popredné denníky, vyzvali amerického prezidenta Joea Bidena, aby odstúpil z volebného súboja so svojím republikánskym predchodcom Donaldom Trumpom. Hoci verejne sa Bidena zastal jeho bývalý nadriadený Barack Obama, práve on mal v zákulisí presviedčať vedenie strany, aby ho odvolali. Aspoň to tvrdí konzervatívny...