Štátny priemyselný park v Rimavskej Sobote môžu rozšíriť noví investori

RIMAVSKÁ SOBOTA - Ministerstvo hospodárstva (MH) SR eviduje záujem ďalších potenciálnych strategických investorov o priemyselný park v Rimavskej Sobote.

Výstavba prvej haly spoločnosti Winkelmann v štátnom priemyselnom parku Rimavská Sobota. Foto: Branislav Caban Výstavba prvej haly spoločnosti Winkelmann v štátnom priemyselnom parku Rimavská Sobota. Foto: Branislav Caban

Pre TASR to uviedla hovorkyňa rezortu Mária Pavlusík s tým, že ide o investorov z oblasti logistiky.

Pozemky priemyselného parku v Rimavskej Sobote, na ktorých má vzniknúť výrobný závod spoločnosti Winkelmann, už boli odovzdané investorovi.

Pozemky v druhej časti parku, na opačnej strane cesty I/72, sú aktuálne vo vlastníctve štátu.

„Sú pripravované na príchod ďalších potenciálnych investorov. Archeologický prieskum v tejto časti ešte nebol vykonaný.

Začali sa však zo strany distribučnej spoločnosti práce na zakladaní a inštalácii elektrickej rozvodne,“ priblížila Pavlusík.

Nový priemyselný park v Rimavskej Sobote vzniká v severnej časti mesta v mestskej časti Sobôtka. Na jeho výstavbu štát vyčlenil takmer 29 miliónov eur, suma zahŕňa náklady na výkup pozemkov, hrubé terénne úpravy a infraštruktúru parku.

Prvým veľkým investorom v novom rimavskosobotskom priemyselnom parku je nemecká skupina Winkelmann Group.

V závode zameranom na výrobu zásobníkov teplej vody plánuje zamestnať približne 450 ľudí, očakávaná výška investície predstavuje viac ako 110 miliónov eur.

(tasr)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok