Štátny priemyselný park v Rimavskej Sobote môžu rozšíriť noví investori

Výstavba prvej haly spoločnosti Winkelmann v štátnom priemyselnom parku Rimavská Sobota. Foto: Branislav Caban Výstavba prvej haly spoločnosti Winkelmann v štátnom priemyselnom parku Rimavská Sobota. Foto: Branislav Caban

RIMAVSKÁ SOBOTA – Ministerstvo hospodárstva (MH) SR eviduje záujem ďalších potenciálnych strategických investorov o priemyselný park v Rimavskej Sobote.

Pre TASR to uviedla hovorkyňa rezortu Mária Pavlusík s tým, že ide o investorov z oblasti logistiky.

Pozemky priemyselného parku v Rimavskej Sobote, na ktorých má vzniknúť výrobný závod spoločnosti Winkelmann, už boli odovzdané investorovi.

Pozemky v druhej časti parku, na opačnej strane cesty I/72, sú aktuálne vo vlastníctve štátu.

„Sú pripravované na príchod ďalších potenciálnych investorov. Archeologický prieskum v tejto časti ešte nebol vykonaný.

Začali sa však zo strany distribučnej spoločnosti práce na zakladaní a inštalácii elektrickej rozvodne,“ priblížila Pavlusík.

Nový priemyselný park v Rimavskej Sobote vzniká v severnej časti mesta v mestskej časti Sobôtka. Na jeho výstavbu štát vyčlenil takmer 29 miliónov eur, suma zahŕňa náklady na výkup pozemkov, hrubé terénne úpravy a infraštruktúru parku.

Prvým veľkým investorom v novom rimavskosobotskom priemyselnom parku je nemecká skupina Winkelmann Group.

V závode zameranom na výrobu zásobníkov teplej vody plánuje zamestnať približne 450 ľudí, očakávaná výška investície predstavuje viac ako 110 miliónov eur.

(tasr)


Ďalšie články
125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

Viacerí predstavitelia Demokratickej strany, ako i popredné denníky, vyzvali amerického prezidenta Joea Bidena, aby odstúpil z volebného súboja so svojím republikánskym predchodcom Donaldom Trumpom. Hoci verejne sa Bidena zastal jeho bývalý nadriadený Barack Obama, práve on mal v zákulisí presviedčať vedenie strany, aby ho odvolali. Aspoň to tvrdí konzervatívny...