NHL: Koch podpísal ročnú zmluvu s klubom z Utahu

NHL: Koch podpísal ročnú zmluvu s klubom z Utahu. Dvojcestná zmluva má na profiligovej úrovni hodnotu 775-tisíc dolárov. Dvadsaťsedemročný obranca tak zostane v organizácii aj po jej presťahovaní z Arizony do Salt Lake City.

Patrikovi Kochovi vypršal po konci sezóny ročný kontrakt, ktorý podpísal vlani 5. júna ešte s Arizonou Coyotes. V jej drese zažil aj premiéru v NHL.

Za „kojotov“ odohral v minulej sezóne jeden zápas, v ktorom nebodoval. Slovenský obranca, ktorý nikdy nebol draftovaný, strávil väčšinu svojho prvého zámorského profesionálneho ročníka na farme Tucson Roadrunners. V 63 stretnutiach základnej časti AHL nazbieral 15 bodov za gól a 14 asistencií, ďalšie dva štarty si pripísal v play off.

Teraz sa dohodol na pokračovaní spolupráce s organizáciou, ktorá sa sťahuje z arizonského Tempe do Salt Lake City. V nadchádzajúcej sezóne ponesie názov Utah Hockey Club, nové meno, logo a dresy plánuje vedenie klubu predstaviť až pred ročníkom 2025/2026.

Koch si minulú sezónu predĺžil na MS v Prahe a Ostrave, kde v ôsmich dueloch zaznamenal gól a tri asistencie. V Česku pôsobil aj pred odchodom do zámoria, tri sezóny obliekal dres Vítkovíc. Predtým hral aj za Brno či Košice.

(tasr)


Slovenská republika schválila návrh zákona, ktorým bude Smernica o rodovej rovnosti na pracovisku transponovaná do vnútroštátneho právneho poriadku. Smernica okrem iného zavádza povinné kvóty na zamestnávanie žien v riadiacich pozíciách pod hrozbou pokuty, no takéto…
Prejsť na článok
Historik Róbert Letz skúma osobnosť Andreja Hlinku, jeho vplyv na slovenskú históriu a nedostatočnú pozornosť historikov k jeho odkazu.
Prejsť na článok
Intel zvažuje ponuku na prevzatie od Qualcommu, čo by mohlo byť historickou zmenou vlastníctva v technológiach.
Prejsť na článok
Vyšetrovateľ v Nitre vedie trestné stíhanie v prípade tragickej nehody z 27. júna, kde došlo k usmrteniu a ublíženiu na zdraví.
Prejsť na článok
Kontrola cyklotrasy na Vajanského nábreží odhalila nedostatky a nepreukázateľnosť nákladov, čo vyvolalo ostrú kritiku poslancov a primátora.
Prejsť na článok
Jaroslav Haščák sa od 1. októbra opäť zapojí do práce v Pente po zbavení obvinenia v kauze Gorila, zameria sa na expanziu spoločností.
Prejsť na článok