Hizballáh útočil na pozície v Izraeli v reakcii na zabitie veliteľa

Hizballáh útočil na pozície v Izraeli v reakcii na zabitie veliteľa libanonskej odnože islamistickej skupiny Džamá Islámíja, ktorá je spojencom palestínskeho radikálneho hnutia Hamas.

Bojový dron útočil podľa Hizballáhu na veliteľské stanovište v kasárňach Bajt Hillal. Izrael to potvrdil s tým, že „smerom z Libanonu prenikol dron do oblasti Bajt Hillal“, k žiadnym zraneniam však nedošlo.

Medzi Izraelom a vplyvným Iránom podporovaným hnutím Hizballáh dochádza od začiatku vojny v Gaze 7. októbra 2023 takmer denne k cezhraničnej paľbe.

Pri sobotňajšom útoku prišiel o život vodca jednotiek al-Fadžr Ajmán Ghutmí. K útoku došlo v západnej časti údolia Bikáa a asi desať kilometrov od hranice so Sýriou.

Izrael neskôr potvrdil, že útok uskutočnil s tým, že Ghutmí bol zodpovedný za zásobovanie jednotiek al-Fadžr a Hamasu zbraňami, píše AFP.        

(tasr, afp)


Ruské sily útočia na ukrajinské pozície v Doneckej oblasti, pričom boje sú stále smrteľné a strategicky dôležité pre kontrolu regiónu.
Prejsť na článok
Trump vyjadril ochotu spolupracovať s Ukrajinou a Ruskom na ukončení vojny, zatiaľ čo Zelenskyj plánuje prediskutovať svoj víťazný plán.
Prejsť na článok
Trump kritizoval situáciu na Ukrajine po stretnutí s Bidenom a vyjadril presvedčenie, že dokáže uzavrieť dohodu na ukončenie vojny.
Prejsť na článok
Slovenská republika schválila návrh zákona, ktorým bude Smernica o rodovej rovnosti na pracovisku transponovaná do vnútroštátneho právneho poriadku. Smernica okrem iného zavádza povinné kvóty na zamestnávanie žien v riadiacich pozíciách pod hrozbou pokuty, no takéto…
Prejsť na článok
Historik Róbert Letz skúma osobnosť Andreja Hlinku, jeho vplyv na slovenskú históriu a nedostatočnú pozornosť historikov k jeho odkazu.
Prejsť na článok
Intel zvažuje ponuku na prevzatie od Qualcommu, čo by mohlo byť historickou zmenou vlastníctva v technológiach.
Prejsť na článok
Vyšetrovateľ v Nitre vedie trestné stíhanie v prípade tragickej nehody z 27. júna, kde došlo k usmrteniu a ublíženiu na zdraví.
Prejsť na článok
Kontrola cyklotrasy na Vajanského nábreží odhalila nedostatky a nepreukázateľnosť nákladov, čo vyvolalo ostrú kritiku poslancov a primátora.
Prejsť na článok
Jaroslav Haščák sa od 1. októbra opäť zapojí do práce v Pente po zbavení obvinenia v kauze Gorila, zameria sa na expanziu spoločností.
Prejsť na článok