Hlas sa nevzdá postu predsedu NR SR a nebude s ním ani obchodovať

Hlas sa nevzdá postu predsedu NR SR a nebude s ním ani obchodovať. K téme sa vráti na jeseň. Uviedol to po stredajšom rokovaní vlády Richard Raši, minister investícií a kandidát Hlasu na pozíciu.

richard raši Richard Raši. Foto: Martin Baumann/TASR

„Trváme na tom, že tento post patrí nám a žiadna iná alternatíva nie je,“ vyhlásil. Ako poznamenal, funkcia patrí strane podľa koaličnej zmluvy, ktorá vznikla na základe výsledkov parlamentných volieb. K zdravotnému stavu premiéra Roberta Fica Raši nemá bližšie informácie. Komunikáciu s úradom vlády v potrebných témach hodnotí stopercentne.

Minister dopravy Jozef Ráž skonštatoval, že s predsedom vlády sa rozpráva sprostredkovane prostredníctvom jeho najbližších kolegov. Líder koaličnej SNS a podpredseda parlamentu Andrej Danko v utorok uviedol, že naďalej však považuje za ideálne, keby tri vládne strany obsadili pozície troch najvyšších ústavných činiteľov. Poďakoval sa za podobné vyjadrenia Smeru-SD.

Diskutovať v koalícii preto podľa Danka treba, či už to bude o koaličnej zmluve alebo o fungovaní koalície. Po zvolení Petra Pellegriniho, bývalého predsedu parlamentu a šéfa Hlasu-SD, za prezidenta podľa neho nastala nová situácia.

(tasr)