Známi francúzski raperi v novej skladbe navádzajú na zabitie Bardellu a zmlátenie Le Penovej

profimedia-0886575742 Poškodený predvolebný plagát Národného zhromaždenia (RN) s podobizňami Marine Le Penovej a Jordan Bardellu. Foto: Profimedia.sk

Skupina vyše dvadsiatich francúzskych raperov zverejnila v pondelok násilnú skladbu namierenú najmä proti popredným predstaviteľom tamojšej vlasteneckej strany Národné zhromaždenie (RN), ktorá má našliapnuté na víťazstvo v nedeľnom druhom kole tamojších parlamentných volieb.

Hudobníci v úryvkoch textu útočia na predchádzajúcu líderku strany Marine Le Penovú a jej neter Marion Maréchalovú, ktoré označujú za „k*rvy“ a dodávajú, že „tieto hárajúce sa feny treba biť palicou“.

Jordanovi Bardellovi, súčasnému šéfovi RN a nádejnému novému predsedovi vlády, odkazujú: „Jordan, si mŕtvy“.

Medzi ďalšie násilné vety patrí: „Ak prídu fašisti, pôjdem s veľkým kalibrom,“ čo je zas odkaz na vnútorný priemer hlavne strelnej zbrane, cez ktorú prúdi náboj. „Francúzsko sme my, nie títo bastardi,“ znie zasa ďalší odkaz. „Hlasujeme proti prasatám,“ možno sa takisto dočítať.

Umelci v texte útočia aj na národno-konzervatívneho politika Érica Zemmoura vulgárnym anglickým pojmom „f*ck“. Zemmour je neúspešný prezidentský kandidát a predseda strany Znovudobytie, ktorej významnou postavou bola donedávna aj Maréchalová.

Pozrieť si ju stihlo vyše milión ľudí


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami