Hurikán Beryl skoro ráno zasiahol pevninu v americkom štáte Texas

Hurikán Beryl skoro ráno zasiahol pevninu v americkom štáte Texas a priniesol prudký dážď a silný vietor. V meste Houston spôsobil výpadky elektriny a zaplavil ulice. Jeden človek zahynul na predmestí Houstonu, keď na jeho dom spadol strom.

Viac ako milión odberných miest zostalo po prechode hurikánu bez dodávok elektrickej energie. Na celom pobreží boli vydané výstrahy pred povodňami. Beryl síce zoslabol na búrku, no nad Mexickým zálivom pred príchodom do Texasu opäť nadobudol silu hurikánu.

Očakáva sa, že Beryl znova zoslabne, keď sa presunie do vnútrozemia Spojených štátov amerických. Nezvyčajne skorý príchod silného hurikánu podľa meteorológov predznamenáva nepokojnú sezónu.

Texaské úrady varovali obyvateľov pozdĺž pobrežia, aby sa pripravili na záplavy a prudké dažde. V niektorých nízko položených oblastiach bola nariadená evakuácia. Federálna agentúra pre mimoriadne situácie už vyslala na pobrežie záchranné zložky a humanitárnu pomoc.

(tasr, ap)


Pápež v decembri vymenuje 21 nových kardinálov
Pápež v decembri vymenuje 21 nových kardinálov. Pápež František v nedeľu oznámil vymenovanie 21 nových kardinálov katolíckej cirkvi. Zhromaždenie známe ako konzistórium sa uskutoční 8. decembra, uviedol počas týždennej poludňajšej modlitby na Námestí svätého Petra. Vymenovanie kardinálov je zvyčajne každoročnou udalosťou, ktorá…
Prejsť na článok