Musk Trumpovi nepovedal o plánovanom dare 45 miliónov dolárov

Republikánsky kandidát na prezidenta USA Donald Trump tvrdí, že mu miliardár Elon Musk svoje plány o darovaní jeho kampaňovému výboru 45 miliónov dolárov neoznámil. Povedal to v rozhovore pre televíziu Fox News. Miliardár sa totiž nedávno vyjadril pozitívne o jeho kandidatúre. Správy o tom, že mu prisľúbil do kampane finančný dar vo výške 45 miliónov dolárov, však poprel.

Prvý prejav Trumpa od jeho odchodu z Bieleho domu Donald Trump. Foto: TASR/AP

Priznal, že prispieva skupine America PAC, ktorá presviedča potenciálnych voličov, aby sa zaregistrovali a predovšetkým v takzvaných nerozhodnutých štátoch hlasovali pokiaľ možno už vopred prostredníctvom pošty.

„Dávam nejaké príspevky America PAC, ale je to oveľa menej, pričom kľúčovou hodnotou PAC je podpora meritokracie a slobody jednotlivca. Republikáni sú zväčša – aj keď nie úplne – na strane zásluhovosti a slobody,“ vysvetlil Musk v podcaste Jordana Petersona.

V rozhovore Trump tiež rozoberal, že nepodporuje opatrenia na subvenciu elektromobilov. „S elektrickými autami pre všetkých nesúhlasím,“ povedal Trump. „Ľudia chcú mať možnosť výberu, čo zahŕňa aj elektrické autá.“

Vláda amerického prezidenta Joea Bidena na jar v rámci klimatických opatrení schválila nové pravidlá, podľa ktorých by v roku 2032 mali tvoriť elektromobily 56 percent nových áut na americkom trhu a iba 29 percent by mali predstavovať autá so spaľovacím motorom, zvyšok by pripadal na hybridy.

(fox news, reuters, tasr)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac