V bratislavskej Petržalke sa opäť strieľalo. Okná sú zničené, no guľky sa nenašli

Doposiaľ nevedno, kto za tým stojí. Ide už o tretiu rodinu, ktorá v poslednom období rieši problém s prestrelenými oknami. Obyvatelia sú zúfalí, boja sa o svoju bezpečnosť a polícia rieši incidenty zatiaľ bezúspešne.  

broken-930158_1280 Okno. IIustračné foto. Foto: pixabay.com

Nepríjemnú skúsenosť má za sebou aj 90-ročná dôchodkyňa, ktorá pre televíziu Markíza opísala, ako počula niekoľko rán a objavila diery v okne. Podľa polície malo ísť o priame rany, čiže strieľať musel niekto z bytovky oproti a pravdepodobne zo vzduchovky.

Ako informuje televízia, podobný incident evidujú aj u dvoch ďalších susedov s podobným scenárom, ktorých trápia prestrelené okná, no guľky sa nenašli. 

„Postup hliadky Policajného zboru pri preverení uvedeného oznámenia preveruje Odbor kontroly Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. Predmetná vec je v štádiu vyšetrovania,“ uviedol hovorca bratislavskej krajskej polície Michal Szeiff.

(kol)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac