SNS: Nedovolíme zvýšiť ceny diaľničných známok

Národniari to vyhlásili v sobotňajšom mediálnom vyjadrení, v ktorom odmietli, aby súčasťou konsolidačných opatrení bol nárast cien diaľničných známok.

15. schôdza Národnej rady SR Andrej Danko. Foto: Jaroslav Novák/TASR

„Pokiaľ nebudú diaľnice na Slovensku kompletne dostavané, nie je dôvod na zdvíhanie cien diaľničných známok,“ tlmočila postoj strany hovorkyňa Slovenskej Národnej Strany (SNS) Zuzana Škopcová.

Pripomenula, že SNS v minulosti navrhovala znižovanie cien diaľničných známok, alebo ich úplné zrušenie. „Nárast cien považujeme za úplne nezmyselný,“ zdôraznila. SNS podľa jej slov bude svoj principiálny postoj k otázke prezentovať aj na najbližšom rokovaní vlády.

Možný nárast cien diaľničných známok ako súčasť konsolidácie verejných financií pripustil pre médiá v predchádzajúcich dňoch minister dopravy Jozef Ráž (nominant Smeru-SD). Poukázal pritom na to, že Slovensko patrí v EÚ ku krajinám s najlacnejšou známkou za diaľnice. Upozornil zároveň, že na zvýšení sa musí dohodnúť vláda.

(tasr)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.
Prejsť na článok
Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť…
Prejsť na článok