Šimkovičová sa zastala Kuffu: Deti treba chrániť pred liberálno-progresívnou agendou

Organizátori festivalu Zogrod podľa ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nom. SNS) spravili "veľkú chybu a zlyhanie pri organizácii", keď neuviedli vo svojich materiáloch, že inscenácia Moje baby je vhodná len pre plnoletých. "Ak je nejaké predstavenie vhodné pre vekovú kategóriu 18+, nie je prípustné, aby bolo voľne dostupné pre deti a mladistvých," vyjadrila ministerka vo svojom stanovisku.

šimkovičová Martina Šimkovičová. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Zároveň odsúdila útoky na štátneho tajomníka ministerstva životného prostredia Štefana Kuffu za to, že na nevhodnosť predstavenia pre maloletých poukázal. Sama vraj na „túto skutočnosť“ upozorňuje dlhodobo.

„Deti a mladí by mali byť chránení pred nevhodným obsahom a pred neustálym tlakom liberálno-progresívnej propagandy, ktorá im nasilu vtláča do povedomia témy so sexuálnym podtónom. Toto predstavenie je ďaleko za hranicou toho, čo je pre deti a mládež vhodné, a to nielen vzhľadom na sexuálne scény, ale aj vulgarizmy a monológy so sexuálnym podtónom na úrovni tretej cenovej skupiny,“ napísala Šimkovičová.

(est)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.
Prejsť na článok
Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť…
Prejsť na článok