Talent mladého Slováka uchvátil svet. O jeho fotografie má záujem Netflix, Jaguar aj Vogue

Oliver Takáč je slovenský fotograf s príbehom plným náhodných stretnutí a nečakaných príležitostí, ktoré ho priviedli od pochybností o vlastnom talente až k úspechom, o akých sa mu ani nesnívalo.

Fotograf Oliver Takáč. Foto: Oliver Takáč Fotograf Oliver Takáč. Foto: Oliver Takáč

Oliver Takáč, fotograf z Košíc, sa do sveta vizuálneho umenia dostal takmer náhodou. Vo svojich 14 rokoch sa pristihol pri tom, že pozoruje hry svetla a tieňov. Vtedy ešte nevedel, že ho táto fascinácia privedie k fotografii. „Nepozoroval som to preto, že by som chcel fotiť, jednoducho ma to očarilo, ani neviem prečo,“ spomína Oliver.

Jeho otec, povolaním lekár, mal dlhé roky fotografovanie ako hobby, čo Olivera ovplyvnilo a vďaka tomu sa naučil niektoré základy. Vzťah k umeniu a vizuálnej tvorbe sa u neho formoval aj pri sledovaní filmov, ktoré mu otec a stará mama často púšťali. Dokonca aj bežné chvíle strávené s babkou pozeraním telenoviel v ňom posilnili cit pre vizuálny prejav a rozprávanie príbehov.

Love. Foto: Oliver Takáč

Na VŠMU ho prijali až na druhý pokus


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.