Rusi v Kurskej oblasti bombardujú vlastné dediny

Ruskí vojaci v boji proti ukrajinským jednotkám, ktoré obsadili časť Kurskej oblasti, aktívne využívajú letectvo. Od stredajšieho rána proti vlastným ruským obciam podnikli 17 leteckých útokov s použitím 27 riadených bômb.

Russia Ukraine Na snímke z videa, ktoré zverejnilo ruské ministerstvo obrany v stredu 21. augusta 2024, ruský vrtuľník Mi-35M strieľa na ukrajinské pozície na neznámom mieste v rusko-ukrajinskej pohraničnej oblasti v Kurskej oblasti v Rusku. Foto: TASR/AP

Ako informuje web Ukrajinská pravda, uviedol to na Facebooku ukrajinský generálny štáb v rámci informácie o priebehu bojov do 16-tej hodiny.

Rusko zároveň v stredu delostrelectvom ostreľovalo ukrajinské pohraničné obce v Sumskej oblasti, a to konkrétne dediny Porozok a Požňa.

(sita)


V polícii to v ostatnom čase vrie. Mnohí príslušníci, ale aj civilní zamestnanci neskrývajú nespokojnosť, a to nielen so mzdovými podmienkami, ale aj tými pracovnými. Viacerí, najmä na vidieckych oddeleniach, poukazujú na to, že sa u nich zastavil čas.

prečítať viac

Identita muža, ktorý v Českej a Slovenskej republike ohlasoval bombové útoky voči školám, je už známa. Má ísť o páchateľa žijúceho v meste Dnipro na Ukrajine. Práve miesto jeho pobytu môže vyvolávať otázky o tom, či vôbec bude môcť byť postavený pred slovenskú spravodlivosť. Viac v článku.

prečítať viac