Fico: Slovensko a Ukrajinu čaká druhé spoločné rokovanie, tentoraz na Ukrajine

Premiér Robert Fico (Smer) počas štvrtkovej tlačovej konferencie uviedol, že slovenská vláda absolvuje už druhé spoločné rokovanie s vládou Ukrajiny. Konať by sa malo 7. októbra v Mukačeve.

fico šmxyhaľ Robert Fico a Denys Šmyhaľ. Foto: TASR/AP

„Prvé sa odohralo na území Slovenska, teraz prechádzame na územie Ukrajiny,“ dodal predseda vlády s tým, že bol spracovaný špeciálny plán spolupráce oboch krajín. „A to napriek tomu, že máme diametrálne odlišné názory na priebeh vojny a na to, čo by sa na Ukrajine malo diať,“ dodal slovenský premiér.

Prvé spoločné rokovanie slovenskej a ukrajinskej vlády sa konalo v apríli tohto roku v Michalovciach. V rozhovoroch dominovali témy obnovy Ukrajiny, spolupráce v oblasti dopravy, energetiky či dopravy.

(max)


V polícii to v ostatnom čase vrie. Mnohí príslušníci, ale aj civilní zamestnanci neskrývajú nespokojnosť, a to nielen so mzdovými podmienkami, ale aj tými pracovnými. Viacerí, najmä na vidieckych oddeleniach, poukazujú na to, že sa u nich zastavil čas.

prečítať viac

Identita muža, ktorý v Českej a Slovenskej republike ohlasoval bombové útoky voči školám, je už známa. Má ísť o páchateľa žijúceho v meste Dnipro na Ukrajine. Práve miesto jeho pobytu môže vyvolávať otázky o tom, či vôbec bude môcť byť postavený pred slovenskú spravodlivosť. Viac v článku.

prečítať viac