V Chicagu muž zastrelil vo vlaku štyroch spiacich cestujúcich

Útočníkom je 30-ročný Rhanni Davis z Chicaga. Podľa zástupcu náčelníka miestneho policajného oddelenia išlo o „náhodný trestný čin“.

Vlak v Chicagu v ktorom prišlo k streľbe - Foto: Facebook/Gulf-Times Vlak v Chicagu, v ktorom prišlo k streľbe - Foto: Facebook/Gulf-Times

Medzi obeťami boli 28-ročný Simeon Bihesi, 60-ročný Adrian Collins a 64-ročná Margaret Millerová, štvrtú obeť zatiaľ neidentifikovali, informuje BBC.

Prípad sa stal ešte v pondelok pred šiestou ráno, keď vlak stál na konečnej zastávke na predmestí Forest Park. Zástupca náčelníka policajného oddelenia Forest Park Christopher Chin uviedol, že išlo o „náhodný násilný čin“, pri ktorom útočník „zastrelil štyri osoby, keď spali vo vlaku“.

Na záberoch z vlaku je vidieť, ako útočník prechádza medzi vagónmi a strieľa po štyroch samostatne sediacich cestujúcich. „Toto nebola lúpež. Nezdá sa, že by sa s kýmkoľvek hádal,“ dodal Chin.

(mep)


Technická univerzita plánuje vo svojom areáli vybudovať kampus, aký nemá v metropole východu obdobu. Na tento účel padne nielen poriadny balík peňazí, ale aj niečo iné.
Prejsť na článok
Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok