Opozícia sa zbláznila, hovorí Bugár o jej návrhu mať vlastného šéfa parlamentu

Parlament v utorok odštartuje jesennú politickú sezónu so štyrmi podpredsedami, ktorí sú pripravení riadiť schôdzu. Situácia sa však môže časom skomplikovať po prípadnom odvolaní Michala Šimečku (PS).

03_Bugar_MZ Béla Bugár. Foto: Matúš Zajac

Parlamentné rokovania by tak po novom mohli riadiť len traja ľudia. Konkrétne Peter Žiga (Hlas), Tibor Gašpar (Smer) a Andrej Danko (SNS). Zvýšil by sa tým tlak na ich pracovné vyťaženie.

Nehovoriac o tom, že pomery vo vedení by sa zhoršili napríklad služobnou cestou niektorého z nich do zahraničia. Niečo podobné sa už v minulosti stalo, keď vedenie schôdzí mali istý čas na starosti dvaja ľudia. Pre denník Štandard o tom porozprával bývalý podpredseda parlamentu Béla Bugár. Ten svojho času viedol parlament po odstúpení predsedu Pavla Hrušovského.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.