Speváčka Taylor Swiftová podporila vo voľbách Kamalu Harrisovú

Americká popová speváčka a skladateľka Taylor Swiftová tak urobila po debate medzi Harrisovou a jej protikandidátom, republikánskym exprezidentom Donaldom Trumpom.

Election_2024_Taylor_Swift701742 Taylor Swift. Foto: TASR/AP

Hviezda súčasnej popovej scény Swiftová podporila demokratickú kandidátku v príspevku na sociálnej sieti Instagram a uviedla, že vo voľbách 5. novembra bude hlasovať za americkú viceprezidentku. Prieskumy predpovedajú tesný volebný súboj.

Speváčka k príspevku pripojila aj svoju fotografiu s mačkou a vyhlásenie ukončila podpisom „bezdetná dáma s mačkou“, čo bola zjavná narážka na predchádzajúce výroky Trumpovho kandidáta na viceprezidenta JD Vancea.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Taylor Swift (@taylorswift)

Harrisovej spolukandidát Tim Walz bol v čase zverejnenia Swiftovej príspevku vo vysielaní spravodajskej televíznej stanice MSNBC. „Dajte veci do pohybu,“ odkázal fanúšikom speváčky, známym ako „swifties“, a zároveň dodal, že je „neskutočne vďačný“.

Prezidentský kandidát amerických republikánov Donald Trump a demokratická nominantka Kamala Harrisová sa v utorok stretli v ostro sledovanej televíznej debate, svojej možno jedinej pred novembrovými voľbami. Už od úvodu prezentovali ostro rozdielne názory na budúcnosť krajiny i zahraničnú politiku.

(tasr, est)