Račianske vinobranie bude pre nepriaznivé počasie v obmedzenom režime

Na sociálnej sieti o tom informoval starosta Rače Michal Drotován. „Na základe predpovede počasia sme sa rozhodli usporiadať výrazne upravené vinobranie, kde môžete podporiť našich vinárov a vinohradníkov v tejto náročnej situácii," uviedol.

Snímka obrazovky 2024-09-12 o 13.44.17 Predaj burčiaku. Foto: Henrich Mišovič/TASR

Starosta poznamenal, že najmä pre silný nárazový vietor nie je možné pre pódia, kolotoče či stánky, ale aj pre návštevníkov zabezpečiť bezpečnosť. Z uvedeného dôvodu sa vinobranie uskutoční v Nemeckom kultúrnom dome (NKD), v pivniciach vinárov a vinohradníkov, v Obecnej pivnici, Koloničovej kúrií a v Salóne vín Villa Vino Rača. Program z Chillout zóny presunú v celom rozsahu do NKD.

Výstava Račianskeho muzeálneho spolku bude otvorená Červenej lisovni, výstava Zväzu vysúžilých vojakov bude v hasičskej zbrojnici. „Račianske šachobranie sa presúva do Starej jedálne a uskutoční sa aj slávnostná svätá omša v nedeľu v kostole sv. Filipa a Jakuba,“ poznamenal starosta.

Otvorenie vinobrania sa uskutoční v NKD v piatok 13. septembra o 17:00. Vinári budú v NKD v piatok od 17:00 do 22:00, v sobotu od 16:00 do 22:00 a v nedeľu od 16:00 do 21:00. Ruší sa tiež Hlavná scéna v amfiteátri, Kruháč a detská zóna. Futbalový zápas FK Rača presunú na november.

(tasr)


Samospráva metropoly východu je slovenský úkaz. Neprestáva udivovať ani ľudí, ktorí nie sú z Košíc. No vnímajú, že sú čímsi iné.

prečítať viac