Povodne v rámci rezortu školstva spôsobili predbežné škody vo výške 400-tisíc eur

Pred pondelkovým mimoriadnym zasadnutím vlády to novinárom povedal minister školstva Tomáš Drucker (Hlas) s tým, že konečná suma bude oveľa vyššia.

Snímka obrazovky 2024-09-01 o 13.35.07 Tomáš Drucker (Hlas). Foto: Martin Baumann/TASR

„Máme nejakú prvotnú analýzu týkajúcu sa škôl, dáta sa nedajú považovať za konečné, ešte stále ich zbierame a zhodnocujú sa škody,“ doplnil minister s tým, že v pondelok bolo zatvorených približne 80 škôl, prevažne stredných.

Časť z nich prešla na dištančné štúdium. Školy majú vydané usmernenie k aktuálnej situácii. Drucker však nevedel povedať, či budú niektoré školy zavreté aj v utorok. Najmä školy na území, kde je vyhlásený tretí stupeň povodňovej aktivity, majú podľa usmernenia zvážiť situáciu.

(tasr)


Polemika okolo dôvodnosti stíhania čurillovcov sa presunula na oblasť odpočúvania po tom, ako zo strany ich obhajcu Petra Kubinu bola spochybnená legalita odposluchov jeho klientov. Advokát hovorí o nepoužiteľnosti tohto dôkazu a odkazuje na článok Denníka N a uniknuté video z vyšetrenia polygrafom bývalého šéfa inšpekcie Littera. Takýto výklad má ale mnoho právnych a vecných nedostatkov. Viac v článku.

prečítať viac

Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) pobavil v uplynulých dňoch verejnosť fotografiou, ktorú zverejnil na sociálnej sieti. Záber vznikol v Rožňave a zachytáva nie celkom bežnú udalosť. Niekto zo štátnej inštitúcie ju vtipne okomentoval.

prečítať viac