Vyvrátené stromy, zaliate budovy či zaplavený štadión. Kysuce zasiahla 50-ročná voda

Po výdatných víkendových dažďoch zápasili s 50-ročnou vodou viaceré kysucké samosprávy. Navštívili sme obec Staškov, ktorá je rodiskom hereckej legendy Jozefa Kronera a kde bola situácia najhoršia.

staskov 11 Zaplavený rodinný dom v Staškove. Foto: Matej Smreček

Staškov nás privítal uplakaným počasím. Na brehoch rieky Kysuca bolo vidieť stopy, pokiaľ bola vyliata a v jej koryte sa nachádzali vyvrátené stromy, konáre a niektoré predmety, ktoré by tam za normálnych okolností neboli.

Naše prvé kroky viedli na obecný úrad. „Boli sme pripravení na to, že môže prísť povodňová vlna, ale napokon to bolo horšie, ako boli pôvodné prognózy. V nedeľu nadránom sa to zmenilo na tretí stupeň povodňovej aktivity a o šiestej hodine ráno sa na niektorých úsekoch vyliala Kysuca z koryta. Naši hasiči a zamestnanci obecného podniku pomáhali celý deň podľa potreby občanom s odčerpávaním vody a inými úkonmi,“ poznamenal pre redakciu starosta Ladislav Šimčisko.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.