A čo ak to na Ukrajine dopadne podľa Leva Trockého. Ani mier, ani vojna

Vasil Lipitsky si položil otázku, kto by mohol byť porazeným v rusko-ukrajinskej vojne. A prišiel k prekvapivému záveru. Text je pokračovaním diskusie na tému, ako môže vyzerať koniec vojny.

Ukraine Recovery Conference URC2024 in Berlin Konferenz zum Wiederaufbau der Ukraine Bilaterales Gespräch Bilateral talk Ilustračné foto: ČTK / imago stock&people / Chris Emil Janssen

Marian Kechlibar publikoval nedávno v Štandarde, kto je vlastne skutočný víťaz rusko-ukrajinskej vojny. Úplne neočakávane prišiel k záveru, že je to India.

Podnietilo ma to zamyslieť sa nad opačnou otázkou: kto by sa mohol stať porazeným v tejto nešťastnej vojne? Nečakane pre seba, som tiež dospel k zvláštnej odpovedi: najväčšie šance na obsadenie tohto nezávideniahodného miesta majú nie priami účastníci konfliktu, ale Nemecko.

Nemecké zlyhanie


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.