Ceny diaľničných známok od budúceho roka porastú

Návrh z dielne Ministerstva dopravy SR v stredu schválila vláda. Ide o jedno z konsolidačných opatrení. Vyššia cena za diaľničné známky začne platiť od januára 2025.

Dopravná značka označujúca cestu, ktorá je súčasťou diaľničnej siete. Ilustračná fotka. Zdroj: Jaroslav Novák/TASR Dopravná značka označujúca cestu, ktorá je súčasťou diaľničnej siete. Ilustračná fotka. Zdroj: Jaroslav Novák/TASR

Suma 365-dňovej diaľničnej známky porastie zo súčasných 60 eur na sumu 90 eur. Suma jednodňovej diaľničnej známky sa zvýši zo súčasných 5,40 eura na 8,10 eura.

Naopak, suma desaťdňovej známky klesne zo súčasných 12 eur na 10,80 eura. Cena jednomesačnej diaľničnej známky bude stanovená na 17,10 eura.

Zvýšenie cien diaľničnej známky je súčasťou balíka opatrení na konsolidáciu verejných financií, ktorý v utorok predstavila vládna koalícia. Opatrenia majú zabezpečiť konsolidáciu verejných financií na úrovni 2,6 až 2,7 miliardy eur. Vďaka tomu má deficit budúci rok klesnúť na 4,7 percent hrubého domáceho produktu.

(tasr)


V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac

Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac